Antena 3 CNN Politică Parlamentarii revin în forţă din vacanţă. Care este agenda pentru săptămâna viitoare

Parlamentarii revin în forţă din vacanţă. Care este agenda pentru săptămâna viitoare

Parlamentarii revin în forţă din vacanţă. Care este agenda pentru săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: captura Antena3
de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   20:23

Politicienii se întorc luni din vacanţă şi îşi reîncep activitatea. La începutul săptămânii viitoare, parlamentarii se reunesc în comisiile permanente, iar pentru partidele politice perioada imediat următoare pare să fie una cu activitate intensă.

Parlamentul îşi reia activitatea, chiar dacă sesiunea parlamentară începe oficial pe 1 septembrie. Săptămâna viitoare va fi convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a lua în discuţie solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi. Sesizarea DNA va fi discutată şi în Comisia Juridică, ale cărei şedinţe încep luni.

În prima zi a săptămânii următoare se vor întâlni şi parlamentarii din comisia pentru agricultură. Aceştia se vor afla timp de patru zile la Tulcea, unde vor discuta mai multe propuneri legislative şi vor participa la dezbateri cu autorităţile locale.

La nivelul partidelor politice, PNL dă startul întrunirilor. Duminică se va decide în BPN numele viitorului ministru al Transporturilor, urmând ca luni, premierul Victor Ponta să înainteze propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

Către sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a nu se desprinde de atmosfera de vacanţă, partidele îşi mută activitatea pe litoral. Social-democraţii se reunesc în Biroul Permanent Naţional şi în Comitetul Executiv unde vor discuta strategia partidului pentru alegerile europarlamentare şi vor stabili cum vor fi alcătuite a listelor de candidaţi.

Liberalii vor participa la şcoala de vară a organizaţiei de tineret care se va încheia duminică cu un eveniment în care tinerii îşi vor arăta susţinerea faţă de candidatul la prezidenţiale, Crin Antonescu.

Liderii PDL vor participa şi ei la şcoala de vară a tineretului democrat liberal, care se va ţine de vineri până duminică, tot pe litoralul Mării Negre.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close