Antena 3 CNN Politică Parlamentarul PDL Radu Berceanu, pasionat de aviaţie

Parlamentarul PDL Radu Berceanu, pasionat de aviaţie

Parlamentarul PDL Radu Berceanu, pasionat de aviaţie
Sursa foto: Foto: Videonews
19 Iul 2011   •   08:57

Despre parlamentari se vorbeşte, de obicei, în termeni de chiul, avere, alianţe, trădări ori negocieri politice. Mai rar ca despre oameni obişnuiţi, cu simpatii, antipatii sau pasiuni. Mulţi dintre parlamentarii noştri au hobby-uri la care cu greu v-aţi putea gândi când îi vedeţi în fotolii.

Parlamentar de 21 de ani şi din când în când ministru, Radu Berceanu a avut o singură constantă în viaţa sa - zborul. Oricând are ocazia, evadează din Parlament printre nori. Mare parte din timpul liber şi-o petrece pe aerodromul de la Strejnic.

"Eu am un brevet PPL - private pilot licence - un fel de brevet de pilot particular, care îmi permite să pilotez avioane de un anumit tip, cu patru locuri, monomotor ", spune Radu Berceanu.

Parlamentarul PDL a moştenit această pasiune de la tatăl său.

"Pasiunea e de la tatăl meu, care a fost pilot, veteran de război. De la şase ani am făcut aeromodele, după aceea am făcut Facultatea de Construcţii Eurospaţiale. Acum fac un alt avionaş, este o construcţie 100% Radu Berceanu, eu l-am calculat, l-am proiectat, am făcut fiecare piesă!", povesteşte Berceanu.

 


×
Subiecte în articol: Radu Berceanu zboruri avion
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close