Antena 3 CNN Politică Partidul lui Dragnea prinde contur. Trei foști lideri PSD s-au înscris deja în APP

Partidul lui Dragnea prinde contur. Trei foști lideri PSD s-au înscris deja în APP

Trei foști lideri PSD își anunță înscrierea în Alianța Pentru Patrie (APP), noul partid al lui Liviu Dragnea. Este vorba despre foștii deputați Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți (fost președinte al CJ Botoșani).

Partidul lui Dragnea prinde contur. Trei foști lideri PSD s-au înscris deja în APP
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    11 Oct 2021   •   23:15

În mod ironic, foștii deputați au fost în ultimii ani adversari declarați ai lui Liviu Dragnea, atacându-l încă de pe vremea când acesta era în fruntea PSD, în special pe tema problemelor penale, potrivit stiripesurse.ro.

„După 17 ani, am ales să părăsesc Partidul Social Democrat și vă asigur că nu a fost o decizie ușoară și nici nu a fost luată în pripă. Vreau sa subliniez ca nu sunt de acord cu traseismul politic. Însă, după cum probabil ati observat și voi, nu se mai punea problema de vreo șansă de carieră politică în PSD, din cauza divergențelor de opinii dintre mine și actuala conducere a partidului, deși am muncit și m-am implicat 100% în dezvoltarea filialei PSD Botoșani, de-a lungul timpului.

Consider că vouă, celor care m-ați susținut și mi-ați acordat încredere, vă datorez aceste explicații și vă asigur că voi continua să pledez pentru dezvoltare locală și pentru un standard de viață mai ridicat pentru botoșăneni.

Vă anunț că împreună cu doi oameni minunați, foști lideri ai PSD Botoșani, d-na dr. Tamara Ciofu, fost deputat și dl.Costică Macaleți, fost președinte al Consiliului Județean, am acceptat să punem bazele Organizației Alianța pentru Patrie #APP la nivelul județului Botoșani și pe această cale, le mulțumesc că formăm o echipă frumoasă și motivată să facă lucruri bune.

Pentru aceia dintre voi, nemulțumiți de actualele formațiuni politice, îmi doresc să găsiți în APP, o alternativă, fiind un partid care se adresează tuturor categoriilor sociale și care susține țara, familia, identitatea națională, bunăstarea fiecărui cetățean, precum și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român. Vă așteptăm în echipa noastră!”, a scros fostul deputat Răzvan Rotaru, pe Facebook.

În 2018, când Liviu Dragnea era condamnat în primă instanță în dosarul angajărilor fictive, Răzvan Rotaru şi Tamara Ciofu îi cereau demisia acestuia nu numai din fruntea partidului, ci și din Parlament.

„Părerea mea este că atunci când justiţia îşi face datoria şi există o problemă în care numai justiţia poate să decidă, noi nu avem ce să comentăm. Noi avem un statut care stipulează care stipulează toate drepturile şi obligaţiile membrilor de partid. Acesta spune foarte clar că toţi cei care se află în funcţii de conducere trebuie să aibă un CV curat, fără condamnări penale”, afirmau cei doi, potrivit realitateadebotosani.net.

Răzvan Rotaru a continua tatacurile la Liviu Dragnea și în septembrie 2018 spunând că liderul PSD de atunci ar trebui să facă un pas în spate.

„Nu putem admite ca, din cauza unor mize personale, deciziile să se ia, în mod arbitrar, de către o singură persoană, iar libertatea de exprimare să fie suprimată. Preşedintele Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate! Atât timp cât, la momentul actual, dumnealui are problemele pe care deja le cunoaşteţi, nu este corect ca Partidul Social Democrat să fie sacrificat”, spunea Rotaru, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close