Antena 3 CNN Politică Patriciu: Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex

Patriciu: Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex

Patriciu: Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex
Sursa foto: dinu patriciu
27 Noi 2009   •   09:08

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că, de fapt, la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă, aşa cum apare în imaginile difuzate în presă.

"Secvenţa a fost ceva mai lungă. O spun, deşi îmi pare rău că o spun, ştiu că sunt un martor lipsit de credibilitate. Acel copil, care nu era un aurolac, era în faţa scenei şi, la un moment dat, fâstâcindu-se, a strigat, şi întâmplător chiar peste un moment de linişte, ŤTrăiască Iliescu!ť", a relatat omul de afaceri liberal, care a spus că "lumea a râs".

Conform lui Dinu Patriciu, au trecut câteva zeci de secunde până la episodul prezentat, iar Băsescu l-a lovit de două ori pe copil.

"Au trecut câteva zeci de secunde până la episodul pe care îl prezentaţi în imagine. Deci nu se poate spune că a fost un gest întâmplător sau nepremeditat ... fără premeditare. Iar Traian Băsescu l-a lovit de două ori. În primul episod, l-a lovit în plex, cu dosul mâinii, în al doilea episod, l-a lovit aşa cum aţi văzut", a susţinut omul de afaceri.

Dinu Patriciu a spus că, pe scenă, în acel moment, se aflau mai multe persoane, printre care Florin Anghel, Teodor Meleşcanu şi Călin Popescu Tăriceanu.

"Prima lovitură a fost cu dosul mâinii, cum spuneam şi ceva mai uşoară", a mai susţinut Patriciu. Omul de afaceri a ţinut să sublinieze că nu este el cel care a dat înregistrarea în presă.
"Vă mărturisesc că aseară (miercuri seară), când am spus-o pentru prima oară în public - dar prietenii mei cu toţii ştiu că am relatat de foarte multe ori această întâmplare - am făcut-o în speranţa că de undeva va apărea această casetă. Habar n-am de unde a apărut. Ştiam însă că fusese filmată. Erau doi operatori acolo. Unul nu îmi mai amintesc de unde. Al doilea era de la o televiziune locală din Câmpina", a spus el.
Omul de afaceri a adăugat că se bucură foarte mult că a apărut caseta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close