Antena 3 CNN Politică Patru prefecţi, schimbaţi din funcţii

Patru prefecţi, schimbaţi din funcţii

Patru prefecţi, schimbaţi din funcţii
Sursa foto: Guvern
22 Ian 2009   •   16:18

Guvernul a decis joi schimbarea din funcţie a patru prefecţi, printre care cel de Iaşi şi cel de Vrancea.
Decretele de demitere a acestora au fost publicate în Monitorul Oficial înainte de terminarea sedinţei de Guvern. Potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, au fost numiţi, temporar, patru prefecţi, în judeţele Tulcea, Vrancea, Iaşi şi Botoşani. Astfel, la Tulcea a fost numit Vasile Gudu, Raluca Tatiana Dan la Vrancea, Victorel Lupu la Iaşi şi Cristian Roman la Botoşani.
Trei din vechii prefecţi au fost mutaţi, pe baza prevederilor principiului mobilităţii, în timp ce unul a fost schimbat, ocupând până acum funcţia temporar.
În aceeaşi reuniune, Executivul a hotărât că principiul mobilităţii pentru schimbarea acestora va fi aplicat şi în 2009.
În acest sens, guvernanţii au eliminat prevederea care impune ca posturile de inspector guvernamental să fie limitate la maxim 30% din numărul de posturi aferente celorlalte funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici şi a decis ca prefecţii să poată fi schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii.
Mai mulţi prefecţii şi subprefecţi au fost înlocuiţi în ultimii ani de fostul Guvern pe principiul mobilităţii şi trecuţi în posturi de inspector guvernamental.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prefecti schimbari guvern
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close