Antena 3 CNN Politică PC a depus plângeri penale împotriva autorităţilor din Harghita şi cere declararea lui Vona Gabor persona non-grata

PC a depus plângeri penale împotriva autorităţilor din Harghita şi cere declararea lui Vona Gabor persona non-grata

PC a depus plângeri penale împotriva autorităţilor din Harghita şi cere declararea lui Vona Gabor persona non-grata
Sursa foto: Foto: ovidiuraetchi.ro
de M.Z.    |    15 Aug 2013   •   15:11

Partidul Conservator a depus plângeri penale împotriva autorităţilor din Harghita şi cere declararea liderului maghiar Jobbik, Vona Gabor, persona non-grata pe teritoriul României.

Reacţia conservatorilor vine după ce liderul Jobbik a declarat la noi în ţară, că pentru autonomia Ţinutului Secuiesc e dispus să îşi asume un conflict cu România.

Conservatorii atrag atenţia că evenimentele extremiste din Harghita reprezintă o acţiune periculoasă împotriva statului român, organizată, din păcate, cu sprijinul autorităţilor locale. La solicitarea Guvernul român, Budapesta a precizat că se disociază de poziţia Jobbik.

Evenimentul de la Joseni s-a transformat, potrivit parlamentarilor conservatori, dintr-o şcoală de vară într-o veritabilă platformă anticonstituţională, iar Vona Gabo este cunoscut ca lider al unei formaţiuni antiromâneşti şi antisemite.

Deputatul de Diaspora Ovidiu Raeţchi a explicat că deschiderea unui proces penal este necesară, având în vedere şi contextul atitudinii nepotrivite a preşedintelui Traian Băsescu.

"În timp ce preşedintele Băsescu convinge statele din zona să-l accepte ca lider regional şi să-l însoţească într-o cruciadă târzie împotriva Ungariei, noi încercăm să soluţionăm problema mai aplicat. Există legi în România, există legi în Uniunea Europeană, trebuie doar să ceri respectarea lor" , a spus Ovidiu Raeţchi.

Conservatorii acuză autorităţile române din Harghita că au finanţat cu bani de la buget Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, unde a fost promovată Alianţa Tinerilor de Dreapta, o organizaţie cunoscută prin caracterul fascist, extremist şovin şi xenofob. În plângere se precizează că Primăria Joseni a alocat 30.000 de lei, iar Consiliului Judeţean Harghita 7.500 lei.





×
Subiecte în articol: PC Ovidiu Raetchi plangeri penale Harghita
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close