Antena 3 CNN Politică PD depune la Senat o lege pentru revocarea europarlamentarilor

PD depune la Senat o lege pentru revocarea europarlamentarilor

PD depune la Senat o lege pentru revocarea europarlamentarilor
26 Noi 2007   •   12:15

Liderul PD, Emil Boc, a declarat luni că obiectivul politic al democraţilor a fost îndeplinit deoarece aceştia au câştigat alegerile europarlamentare. Partidul Democrat doreşte să introducă o modalitate de revocare a mandatului de europarlamentar, deoarece legea nu permite revocarea parlamentarilor pe parcursul mandatului, a spus emil Boc. Acesta a anunţat că proiectul de lege va fi depus marţi la Senat. De asemenea, democraţii vor iniţia discuţii cu toate partidele despre concretizarea proiectului.

Liderii PD vor analiza situaţia organizaţiilor partidului care au primit doar 20% din voturi la scrutinul de duminică. Vasile Blaga a precizat că prezenţa la vot în Bucureşti a fost cea mai mare în mediul urban şi că regretă doar că nu au obţinut 40% din voturi.

Boc a precizat că PD nu revendică paternitatea proiectului de lege pentru votul uninominal. Şeful democraţilor crede că 90% dintre românii care s-au prezentat la votul pentru referendum doresc varianta uninominalului cu două tururi de scrutin, iar voinţa celor patru milioane de votanţi nu poate fi ignorată.

Democraţii au acuzat TVR şi radioul public pentru că nu au informat corect cetăţenii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care prezenţa la referendum a fost atât de scăzută. În ziua alegerilor, 19% dintre români nu ştiau ce este votul uninominal, a spus Blaga.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close