Antena 3 CNN Politică PD-L joacă la două capete- a contactat PNL pentru o colaborare

PD-L joacă la două capete- a contactat PNL pentru o colaborare

PD-L joacă la două capete- a contactat PNL pentru o colaborare
12 Dec 2008   •   01:26

Deşi PD-L şi PSD au anunţat că vor forma împreună guvernul, unii par să nu fie foarte convinşi de aceasta. Iar cum dinspre cele două formaţiuni nu au mai venit informaţii concrete, PNL a găsit momentul să iasă cu declaraţii şoc. Astfel, liberalii susţin că au discutat în ultimele zile cu democrat-liberalii pentru o eventuală colaborare parlamentară. În calcule ar mai fin intrat şi susţinerea unui eventual guvern minoritar PDL-UDMR, care s-ar putea forma din cauza neînţelegerilor cu PSD, au declarat surse din PNL, citate de Mediafax.
Câţiva lideri PDL ar fi căutat susţinere la PNL pentru continuarea negocierilor şi o "cooptare la guvernare", lăsându-i pe liberali să înţeleagă că nu au ajuns la o înţelegere clară cu PSD pentru formarea noului guvern.
În plus, discuţiile au avut loc şi după anunţul oficial al guvernării PSD-PDL, printre cei care i-au contactat pe liberali au fost Gheorghe Flutur şi Ioan Oltean.
Surse liberale apreciau că propunerile ar putea fi doar un joc al partidului lui Emil Boc pentru a forţa mâna PSD. Pe de altă parte, unii lideri PNL au recunoscut că ar prefera varianta susţinerii guvernului minoritar, pentru a avea un control asupra celor de la putere.
Liberalul Adrian Iorgulescu a recunoscut că există tatonări din partea PDL, fără a menţiona ce fel de propuneri.
Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Theodor Stolojan, a infirmat zvonul că ar purta negocieri cu reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal pentru formarea Guvernului. ?Infirm categoric zvonurile legate de discuţii sau negocieri politice pe care eu, în calitate de prim-ministru desemnat, sau alţi reprezentanţi ai PD-L le-am avea cu membri ai PNL. Aşa cum am menţionat în cursul acestei săptămâni, discuţiile pentru crearea unui program de guvernare şi pentru definirea unei echipe guvernamentale au loc între PD-L, PSD şi UDMR?, a menţionat Stolojan.
Premierul desemnat spune că ?PNL a refuzat să participe la negocierile privind crearea unei formule de guvernare, prezentându-se de o manieră inflexibilă şi blocând practic orice dialog?. ?Din aceste motive, discuţia cu PNL privind participarea la constituirea viitorului guvern este încheiată?, a încheiat Theodor Stolojan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern PSD PNL Gheorghe Flutur
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close