Antena 3 CNN Politică PD şi PLD au votat programul politic al noului PD-L

PD şi PLD au votat programul politic al noului PD-L

PD şi PLD au votat programul politic al noului PD-L
14 Dec 2007   •   20:14

Democraţii şi liberal-democraţii sunt pregătiţi pentru votul de sâmbătă, prin care vor fuziona sub titlul de Partidul Democrat Liberal. Vineri au fost votate în ambele partide proiectul de comasare, statutul viitorului partid şi programul politic. Democraţii au fost toţi în favoarea fuzionării, însă un liberal-democrat a votat împotriva unirii cu PD. Preşedintele democrat, Emil Boc, a afirmat că acum nu mai există nicio barieră politică sau juridică în crearea partidului democrat-liberal.

El a dat asigurări că nu au fost obiecţii printre democraţi privind comasarea cu liberal-democraţii. Liderul PLD Theodor Stolojan a precizat că nu renunţă la strângerea de semnături pentru o eventuală moţiune de cenzură împotriva cabinetului Tăriceanu, cu toate că sunt şansele de reuşită sunt mici.

Votul pentru unificarea celor două partide în PD-L va avea loc sâmbătă şi va fi precedat de şedinţe separate ale PD şi PLD. Liderul PD, Emil Boc, a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat la eveniment.

Antena 3

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close