Antena 3 CNN Politică PDL are semnăturile necesare pentru convocarea sesiunii extraordinare

PDL are semnăturile necesare pentru convocarea sesiunii extraordinare

PDL are semnăturile necesare pentru convocarea sesiunii extraordinare
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Aug 2012   •   18:24

PDL are numărul de semnături necesare convocării sesiunii extraordinare pentru a se lua act de decizia Curţii Constituţionale şi revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, au anunţat , miercuri, liderii grupurilor parlamentare ale PDL, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu, informează Mediafax.

"Partidul Democrat Liberal este în măsură să anunţe că a adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, având pe ordinea de zi citirea hotărârii Curţii Constituţionale privitoare la referendumul din 29 iulie", se arată într-un comunicat semnat de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru stabilirea şedinţei de plen reunit pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale privind referendumul va avea loc joi, la ora 12.00.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a spus că speră că va fi cvorum, în condiţiile în care mulţi colegi l-au anunţat, telefonic, că au nevoie de două-trei zile pentru a ajunge în Bucureşti.

El a spus că a avut discuţii marţi seară cu colegi din Birourile Permanente, mulţi spunându-i că sunt în concedii, cu familiile.

"Vom vedea dacă vineri este o zi fezabilă pentru plenul reunit. Biroul Permanent reunit se poate întruni doar dacă sunt jumătate plus unu din membri", a spus Zgonea.

El a menţionat că dacă nu va fi cvorum, şedinţa Birourilor Permanente va fi reprogramată cât de repede, astfel încât să existe cvorum, iar prevederile legale să fie îndeplinite, astfel încât preşedintele suspendat să se poate întoarce la Cotroceni.
 


×
Parteneri
x close