Antena 3 CNN Politică PDL dă înapoi: Refacerea majorităţii în CJ-uri numai ?acolo unde se poate?

PDL dă înapoi: Refacerea majorităţii în CJ-uri numai ?acolo unde se poate?

PDL dă înapoi: Refacerea majorităţii în CJ-uri numai ?acolo unde se poate?
Sursa foto: Gheorghe Flutur
10 Feb 2009   •   15:55

Democrat-liberalii au făcut un pas înapoi după ce s-au convins că partenerii din PSD nu au de gând să rupă alianţele locale cu PNL la nivelul consiliilor locale sau judeţene. PDL nu cere disperat refacerea majorităţilor din consiliile locale şi judeţene, ci doar ?acolo unde se poate?, a declarat marţi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.
Declaraţia liderul democrat-liberal survine după ce la nivelul judeţului Suceava, cele două partide de guvernare s-au înţeles să refacă majorităţile din consiliile locale Fălticeni şi Rădăuţi.
"Sunt mulţi şi de la PDL şi de la PSD care au avut înţelegeri cu alte formaţiuni politice pentru majorităţi la nivel local. Nu trebuie tratat ca un şablon la nivel naţional. Acolo unde se consideră că se poate, vom da drumul la aşa ceva. Nu e o problemă pe care o cerem disperaţi?, a spus vicepreşedintele PDL.
După alegerile parlamentare şi formarea noului guvern PSD-PDL, majorităţile formate în Consiliile Judeţene după locale au rămas aproape neschimbate. Presiunile PDL făcute asupra colegilor social-democraţi pentru a rescrie harta raportului de forţe în CJ-uri s-a lovit de un refuz dur din partea pesediştilor din teritoriu, care mai mult decât atât, au primit mână liberă de la centru pentru a-şi promova politica locală de alianţe după cu doresc. În aceste condiţii, reprezentanţii PDL rămân în continuare izolaţi în multe consilii locale şi judeţene, în timp ce PNL poate să-şi păstreze viceprimarii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene acolo unde are înţelegeri locale perfectate cu PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coalitie majoritate aliante PSD PNL
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close