Antena 3 Politică PDL primeşte o nouă lovitură. Liderul din Gorj a anunţat că s-a înscris în PNL

PDL primeşte o nouă lovitură. Liderul din Gorj a anunţat că s-a înscris în PNL

05 Apr 2013   •   13:48
PDL primeşte o nouă lovitură. Liderul din Gorj a anunţat că s-a înscris în PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele PDL Gorj, deputatul Ion Cupă, finul lui Mihai Stănişoară, recent intrat în PNL, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că s-a înscris în PNL, motivând că a luat această decizie fiindcă nu mai avea încredere în actuala conducere a democrat-liberalilor.
   
Deputatul a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă, alături de senatorul Dian Popescu, preşedinte al liberalilor din judeţ, informează Mediafax.

Cupă a precizat că s-a decis să plece din PDL după ce a aflat că pe lista de delegaţi ai filialei la şedinţa de alegere în posturi de conducere la nivel naţional se află şi fostul senator Ion Ruşeţ, fost preşedinte al filialei gorjene înaintea sa.
   
Ruşeţ a fost un apropiat al lui Vasile Blaga, iar deputatul Ion Cupă l-a susţinut şi el pe actualul preşedinte al partidului, acesta menţionând însă că nu putea să reorganizeze filiala aşa cum îşi dorea.
   
"Până joi, au tot fost speculaţii pe tema aceasta, dar nu era nimic adevărat. Acum, când am observat că din delegaţia pentru Bucureşti se află şi domnul Ruşeţ, fără ca eu să ştiu, în condiţiile în care dumnealui a distrus organizaţia, eu nu mai pot să rămân în PDL, mai ales că, în momentul de faţă, sunt patru construcţii de dreapta, iar cea mai credibilă mi se pare a fi cea a PNL, motiv pentru care am şi optat să mă înscriu în acest partid", a declarat Cupă.
   
Deputatul este finul senatorului de Mehedinţi Mihai Stănişoară, recent înscris în PNL, Ion Cupă precizând că şi acest lucru a contat în luarea deciziei de a părăsi PDL.
   
Senatorul Dian Popescu, în calitate de şef al PNL Gorj, a declarat, la rândul său, că negocierile pe care le-a avut pe parcursul zilei de joi cu fostul şef al PDL Gorj au fost cunoscute doar de cei doi şi de câţiva reprezentanţi de frunte ai PNL.
   
"Nimeni din organizaţie nu a ştiut despre această mutare. Eu îi propusesem domnului Cupă de mai mult timp să ni se alăture în partid, iar acum am finalizat acest demers", a spus Dian Popescu.
       
Deputatul Ion Cupă a fost înainte şef al organizaţiei de tineret a PDL Mehedinţi, judeţ în care a şi condus, între 2005 şi 2010 Direcţia Generală a Finanţelor Publice, între 2010 şi 2012 acesta fiind şef al Direcţie Generale a Finanţelor Publice Gorj.
   
Din ianuarie 2013, Ion Cupă conducea interimar PDL Gorj, la alegerile recente pentru şefia partidului el declarându-se un susţinător al lui Vasile Blaga.
   

×
Subiecte în articol: PNL

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close