Antena 3 CNN Politică PDL profită de gestul lui Antonescu: Candidatul Geoană ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului

PDL profită de gestul lui Antonescu: Candidatul Geoană ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului

PDL profită de gestul lui Antonescu: Candidatul Geoană ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului
Sursa foto: Mircea Geoanã
01 Sep 2009   •   15:31

PDL caută să profite de gestul de imagine făcut de liderul liberal Crin Antonescu de retragere din funcţia de vicepreşedinte al Senatului în prag de campanie electorală pentru prezidenţiale, pentru a-i face zile negre preşedintelui Senatuilui, social-democratul Mircea Geoană, candidat şi el în cursa pentru un mandat prezidenţial de patru ani la Cotroceni. În condiţiile în care şi candidatul UDMR, Kelemen Hunor a optat pentru o măsură similară la nivelul Camerei Deputaţilor, PDL a arătat marţi că aşteaptă de la Geoană să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu folosi resursele publice în campania electorală pentru Preşedinţie. Cel vizat de demersul PDL s-a mulţumit să caracterizeze situaţia cu un singur cuvânt: "politicianisme".

"Înţelegem poziţia ingrată în care se află Mircea Geoană, preşedinte al Senatului dar şi candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din acest an, care este suspectat de opinia publică de faptul că foloseşte facilităţile funcţiei sale publice în scop electoral. Institutul de Politici Publice s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerându-i candidatului PSD la alegerile prezidenţiale să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului", se arată într-un comunicat de presă al Partidului Democrat Liberal.

Citeşte comunicatul Partidului Democrat-Liberal (pdf)

Democrat-liberalii îi reamintesc lui Mircea Geoană că cei doi candidaţi, al PNL şi al UDMR, la funcţia supremă în stat şi-au prezentat deja demisiile din funcţiile deţinute în ierarhia Parlamentului.
"Partidul Democrat Liberal aşteaptă de la candidatul PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate, respectiv să nu folosească resursele publice care decurg din funcţia de preşedinte al Senatului în campania electorală în care s-a angajat de luni de zile şi să-şi dea demisia din funcţia publică pe care o deţine", se mai arată în comunicat.
Crin Antonescu anunţase, duminică, că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Senatului, explicând că începe campania electorală şi că nu ar avea timp să se ocupe şi de aceasta şi de atribuţiile din Parlament.

Mircea Geoană s-a rezumat să califice drept simple "politicianisme" pretenţiile partenerilor de guvernare. În prima şedinţă a Senatului, din sesiunea de toamnă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a susţinut că va face tot ce-i stă în putere pentru a rezista ispitei de a implica Parlamentul în campania electorală.

"Dacă vom rezista cu toţii tentaţiei, începând cu mine, de a lăsa la uşa Senatului campania electorală, dacă vom reuşi să lăsăm la uşa Senatului tentaţia de a intra în zarvă politicianistă şi dacă vom reuşi să ne aplecăm asupra adevăratelor probleme ale alegătorilor, atunci ne vom putea bucura de mai multă încredere şi vom putea da României un minimum de stabilitate, echilibru, credibilitate", a afirmat Geoană.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close