Antena 3 CNN Politică Pe 22 noiembrie votăm de trei ori: Modelele buletinelor de vot, publicate în Monitorul Oficial (FOTO)

Pe 22 noiembrie votăm de trei ori: Modelele buletinelor de vot, publicate în Monitorul Oficial (FOTO)

Pe 22 noiembrie votăm de trei ori: Modelele buletinelor de vot, publicate în Monitorul Oficial (FOTO)
27 Oct 2009   •   09:39

Românii sunt aşteptaţi la vot pe data de 22 noiembrie. Alegătorii care se vor prezenta la urne în primul tur de scrutin şi care vor dori să-şi exprime opţiunea atât pentru viitorul preşedinte al României, cât şi pentru referendum trebuie să ştie că vor fi nevoiţi să semneze de două ori în secţia de votare. Aceştia vor primi apoi trei buletine de vot - două pentru referendum şi unul pentru alegerea preşedintelui.

Monitorul Oficial a publicat modelele celor două buletine de vot destinate referendumului.

Primul buletin conţine întrebarea "Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?", iar cel de-al doilea - "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?".

La fiecare dintre întrebări, cetăţenii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

În secţia de votare vor exista trei urne - una pentru buletinul privind alegerea preşedintelui şi celelalte două pentru cele de la referendum.


Iată modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendum












Pentru alegerile prezidenţiale au fost organizate 21.207 secţii de votare. Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că vor fi necesare aproape 22 milioane de buletine de vot şi peste 18 milioane de timbre autocolante.

Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Capitală. Celor 1,8 milioane de alegători bucureşteni, le vor fi puse la dispoziţie peste 1.250 de secţii.

O atenţie deosebită va fi acordată secţiilor speciale. În total, vor fi 3.360 de astfel de secţii, unde vor putea vota cei care au domiciliul în alta localitate.

Pentru buna desfăşurare a alegerilor, în secţiile speciale vor fi montate camere video.

Totodată, în ziua alegerilor, operatorii serviciului de urgenţe 112 vor fi suplimentaţi, iar cei care doresc să sesizeze nereguli privind procesul de votare o vor putea face şi la acest număr.

Pentru românii aflaţi departe de ţară, Ministerul Afacerilor externe va organiza 294 de secţii de votare.

Antena3.ro



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close