Antena 3 CNN Politică Pensii plafonate pentru pensionarii de lux, din septembrie. Mesajul lui Dragnea pentru militari și polițiști

Pensii plafonate pentru pensionarii de lux, din septembrie. Mesajul lui Dragnea pentru militari și polițiști

Pensii plafonate pentru pensionarii de lux, din septembrie. Mesajul lui Dragnea pentru militari și polițiști
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
04 Aug 2017   •   08:53

Se schimbă modul de calcul al pensiilor speciale. Ordonanţa de Urgenţă a suferit noi modificări, astfel că după militari şi poliţişti ar putea avea pensiile plafonate şi personalul din aviaţie sau cei din corpul diplomatic. 

Pentru a fi siguri că prind pensii cât mai mari, sute de poliţişti şi militari au depus solicitări de a ieşi la pensie, înainte de a intra noul act normativ în vigoare. Singurii care ar scăpa de plafonarea pensiilor ar fi magistraţii.

Astfel, ordonanța modifică modul de calcul pentru pensiile poliţiştilor, militarilor, jandarmilor, deputaţilor, senatorilor, personalului diplomatic şi personalului din aviaţie. Magistraţii sunt singurii care nu vor fi afectaţi. 

Pentru a elimina anomaliile din sistem, pensiile vor fi indexate, după data de 15 septembrie, în raport  cu rata inflaţiei. 

”Nicio pensie nu trebuie să fie mai mare decât salariul”, a avertizat şi şeful PSD, Liviu Dragnea, care a avut un mesaj pentru generali.

Cei care rămân în sistem vor prinde majorări salariale. Peste doi, trei ani, pensiile vor fi mai mari decât cele de acum”, a mai spus Dragnea.

Opozitia critica noile mpasuri. Preşedintele PNL, Ludovic Orban a făcut un apel ca, din toamnă, Parlamentul să înceapă o dezbatere publică pe Legea pensiilor.

Potrivit statisticilor, cele mai mari pensii sunt la magistraţi. Astfel, un procuror sau un judecător retras de la activitate câştigă peste 11.000 de lei si poate ajunge la peste 40.000 de lei.

 

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta Liviu Dragnea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close