Antena 3 CNN Politică PNL ameninţă că va convoca Parlamentul pe tema bugetului de stat

PNL ameninţă că va convoca Parlamentul pe tema bugetului de stat

PNL ameninţă că va convoca Parlamentul pe tema bugetului de stat
29 Dec 2007   •   14:19

Nicolae Popa, secretar executiv al PNL şi deputat de Alba a declarat, sâmbătă, că grupul parlamentar PNL intenţionează să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dacă preşedintele Traian Băsescu nu va promulga Legea bugetului de stat şi va solicita reexaminarea acesteia. Legea bugetului de stat este o lege „vitală şi extraordinar de importantă pentru economia românească şi pentru fiecare cetăţean” şi de aceea trebuie tratată cu responsabilitate, a declarat Popa.

Preşedintele Traian Băsescu are la dispoziţie 20 de zile să se decidă dacă va promulga sau nu această lege, iar termenul legal va expira după data de 10 ianuarie 2008, dată după care PNL ar putea cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

„Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a amâna promulgarea legii bugetului de stat pe 2008 este un gest extrem de periculos, care poate pune în pericol buna desfăşurare a activităţii din toate sectoarele şi poate da peste cap toată România prin aceste acţiuni populiste şi demagogice”, a spus parlamentarul liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2008, nu şi Legea bugetului de stat. Liderii celor patru mari confederaţii sindicale s-au întâlnit, vineri, cu Traian Băsescu pentru a-i cere să nu promulge Legea bugetului de stat pe 2008 în forma aprobată de Parlament şi să o retrimită Legislativului pentru a introduce amendamentele sindicatelor.

Preşedintele se va întâlni cu sindicatele în data de 7 ianuarie pentru a discuta amendamentele la Legea bugetului de stat pe 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close