Antena 3 CNN Politică PNL, atac dur la Guvern: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cea mai mare escrocherie post revoluţionară”

PNL, atac dur la Guvern: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cea mai mare escrocherie post revoluţionară”

PNL, atac dur la Guvern: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cea mai mare escrocherie post revoluţionară”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Noi 2018   •   11:53

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Arad, că ordonanţa de urgenţă referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pregăteşte „cea mai mare escrocherie post revoluţionară” prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, el menţionând că liberalii se opun acestui fond. 

În acest context, liderul PNL a amintit faptul că liberalii au atacat la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii şi că aceasta a fost declarată neconstituţională, în integralitatea ei.

„Guvernul a adoptat ieri (joi, n.r.) o ordonanţă de urgenţă care pregăteşte cea mai mare escrocherie post revoluţionară, şi anume aşa-zisul Fondul Suveran de Dezvoltare şi de Investiţii. (...) Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante şi profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective. Ce înseamnă acest Fond Suveran de Investiţii? Înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul Finanţelor sau dacă nu ministrul Finanţelor atunci apropiatul în ale infracţiunilor domnului Dragnea, Darius Vâlcov, care este, după opinia mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, a arătat Ludovic Orban.

În opinia sa, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii guvernul doreşte să facă rost de banii necesari pentru investiţii ce ar urma să fie derulate fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică sau fără ca acestea să fie generate de un interes public.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL guvern Ludovic Orban
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close