Antena 3 CNN Politică PNL, atac la Clotilde Armand: "Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică"

PNL, atac la Clotilde Armand: "Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică"

Consilierii PNL din Primăria Sectorului 1 o acuză pe Clotilde Armand că a jignit întreagă echipă liberală și că a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, "în mod abuziv și aberant."

PNL, atac la Clotilde Armand: "Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2021   •   14:29

Liberalii spun că, deși au purtat nenumărate discuții cu primarul Clotilde Armand și credeau că au ajuns la un consens cu aceasta, sunt în continuare calomniați și se lovesc de haos, blocaje și lipsa de coerență a edilului.

"Deși întâlnirea s-a încheiat în termeni amiabili, cu zâmbete, strângeri de mâini și cu parteneriatul valabil, câteva ore mai târziu primarul Armand a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, în mod abuziv și aberant." au transmis consilierii liberali, printr-un comunicat de presă.

Stimați cetățeni,

Noi, echipa PNL Sector 1, avem datoria civică și morală față de dumneavoastră să vă informăm permanent, să vă prezentăm adevărul și numai adevărul, chiar dacă acesta (ne) doare. Pentru noi, transparența este un principiu nenegociabil.

Acum 10 luni, Partidul Național Liberal a pus interesul dumneavoastră mai presus de orice: am susținut candidatul USRPLUS la primăria de sector, Clotilde Armand, fără a propune un candidat propriu. Și 17.000 dintre dumneavoastră, votanți PNL din sectorul 1, au făcut posibilă îndepărtarea PSD din administrația de sector (la doar 1000 de voturi) și din primăria generală.

Din păcate, constatăm că suntem astăzi în fața unui nou blocaj grav în comunicarea și colaborarea cu primarul Sectorului 1. După alegeri, aceasta a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat și ne-a demonstrat, din nou și din nou, că acționează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica și de a lucra în echipă. Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică, iar cetățenii au nevoie de un lider serios, nu de un șef discreționar.

Actuala administrație este rezultatul unui efort de echipă fără de care sectorul nostru ar fi fost în continuare sufocat de administrația PSD. Acest efort de echipă ar fi trebuit să continue pentru a putea livra rezultate pentru dumneavoastră, cetățenii sectorului 1.

Echipa PNL Sector 1 și-a manifestat întotdeauna, pe canale directe dar și public, disponibilitatea de a ajuta toate demersurile legale ale primarului și aparatului său administrativ. De a identifica soluții, de a pune la masă specialiști și de a lucra împreună pentru binele dumneavoastră.

Exact același lucru l-am reiterat luni, printr-un comunicat de presă în care atrăgeam atenția, în urma a sute de sesizări și petiții de la dumneavoastră, că riscăm o nouă criză a gunoaielor în sectorul 1, pentru care trebuie să găsim rapid o rezolvare. Specificam atunci că suntem alături de primar în acest demers. Acel comunicat, însă, nu a fost pe placul primarului Armand, care a apelat la amenințări cu încetarea delegării atribuțiilor către viceprimarul PNL, Ramona Porumb. Pretextul inventat: încălcarea protocolului de guvernare locală dintre USRPLUS și PNL, care specifică faptul că nu sunt permise jignirile și insultele în spațiul public.

În fapt, jignirile i-au aparținut doar primarului Armand, care a calomniat echipa liberală, inventând din nou presupuse asocieri cu „Mafia gunoiului”. Judecați și dumneavoastră: aici este comunicatul PNL, aici este postarea primarului din data de 1 iunie.

Cu toate acestea, pentru că noi credem că orice criză se rezolvă prin comunicare, am solicitat primarului o întâlnire în persoană, la care au participat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, și Ramona Porumb. Timp de peste o oră, aceștia au discutat cu protocolul în față cu Clotilde Armand și au ajuns la concluzia comună că parteneriatul trebuie să meargă înainte, dincolo de neînțelegerile de moment, spre binele dumneavoastră și al sectorului 1. Deși întâlnirea s-a încheiat în termeni amiabili, cu zâmbete, strângeri de mâini și cu parteneriatul valabil, câteva ore mai târziu primarul Armand a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, în mod abuziv și aberant.

După ce i-am solicitat explicații, primarul ne-a anunțat, inițial prin interpuși, apoi direct, că parteneriatul este nul și că urmează să prezinte altă propunere, după ședința de astăzi de Consiliu Local. Așa stau lucrurile în acest moment, iar atribuțiile unui viceprimar ales fac, iată, obiectul unui instrument de șantaj politic, printr- un abuz grav, fără precedent.

Stimați cetățeni, asemenea acțiuni nu sunt doar lipsite de onestitate față de noi, ci și complet iresponsabile în raport cu dumneavoastră. Începând de ieri, “de la ora 14:23”, după cum specifică în mod bizar dispoziția primarului, toate circuitele din primărie trebuie refăcute, toată organizarea internă fiind dată peste cap, doar pentru a exclude viceprimarul PNL din lanțul decizional. Acest lucru duce la blocaje, întârzieri și posibile abuzuri, pe care le resimțiți dumneavoastră, „vinovații fără vină”. Așa nu se poate face administrație locală!

Stimați cetățeni, noi suntem aici în slujba dumneavoastră și atât. Niciun ales vremelnic în funcții publice nu va schimba acest lucru. Prin urmare, vom continua să facem lucrurile serioase, de bun simț pentru acest sector, vom continua să punem întrebări și să aducem transparența și performanța administrației locale la rang de normalitate.

Mulți dintre dumneavoastră ne-ați spus și ne-ați scris: cândva sectorul 1, sub o administrație liberală, era exemplu pentru o țară întreagă; a urmat PSD si anii de regres si de tunuri; așteptările erau mari de la actuala administrație, dar ele sunt spulberate în fiecare zi în care predomină haosul, blocajele și lipsa de coerență.

Un alt exemplu concret, strigător la cer: PNL a propus și a reușit, în ciuda opoziției aparatului primarului, votarea unui HCL care prevede publicarea tuturor contractelor primăriei și instituțiilor subordonate. O simplă verificare pe site, la îndemâna oricui, arată că de luni de zile acest HCL este ignorat, datele cele mai recente fiind de anul trecut.

PNL nu va tolera acest comportament. În ședința de astăzi, consilierii PNL vor solicita toate licitațiile și atribuirile directe de contracte derulate în ultimele șapte luni, toate angajările și procedurile aferente, toate cheltuielile cu procesele în instanță și rezultatele avocaților selectați de primar. Aveți dreptul să știți adevărul.

Vă invităm să urmăriți ședința de Consiliu Local de astăzi pe site-ul Primăriei Sectorului 1 sau pe pagina de Facebook a PNL Sector 1. De asemenea, așteptăm oricând sugestiile și ideile dumneavoastră la adresa de mail [email protected].

Stimați cetățeni, știm că v-ați săturat de scandaluri. Știm că ne cereți să construim împreună. Vă asigurăm că ne străduim din răsputeri, în fiecare zi, să lucrăm în sprijinul dumneavoastră. Știm, totodată, că veți aprecia adevărul, recunoscând că treburile de interes public trebuie explicate public, chiar dacă deranjează. Și, în final, vă asigurăm că tot ce facem depășește sfera intereselor personale, a vendetelor sau nervilor altora. Tot ceea ce facem este să slujim această comunitate, care merită transparență, profesionalism și proiecte solide pentru viitor.

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1
Ramona Porumb, viceprimar PNL Sector 1
Daniel Ciungu, consilier PNL Sector 1
Dinu Gheorghe, consilier PNL Sector 1
Raluca Halit, consilier PNL Sector 1
Adrian Oianu, consilier PNL Sector 1
Dan Podaru, consilier PNL Sector 1

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close