Antena 3 CNN Politică PNL: Bugetul "Băsescu-Boc", un buget al minciunii

PNL: Bugetul "Băsescu-Boc", un buget al minciunii

PNL: Bugetul "Băsescu-Boc", un buget al minciunii
Sursa foto: nicolaescu
06 Feb 2009   •   15:18

Fostul Ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a prezentat vineri poziţia Partidului Naţional Liberal faţă de proiectul de buget pe 2009, adoptat de actualul guvern. Bugetul ?Băesecu-Boc?, cum a fost denumit, este, potrivit liberalilor, ?un buget al miniciunii?, unul imoral şi nerealist, care nu răspundă la provocările crizei economice.
Nicolaescu a criticat estimările referitoare la principalii indicatori economici, pe care le consideră nerealiste.
Astfel creşterea economică anticipată, de 2,5%, cu toate că se estimează greutăţi legate de criză, este o prognoză mult prea optimistă, consideră liberalii. Mai mult, deficitul bugetar anunţat este prea mic, iar ?resursele sunt prognozate deficitar, neprofesionist?.
În opinia PNL, impozitul pe profit, a cărui creştere a fost estimată la 4% , este nerealist pentru că mai multe firme vor intra în faliment. Impozitul pe salarii, va creşte, spun guvernanţii, cu 9%, deşi, atrag atenţia liberalii, se accentuează şomajul, se îngheaţă salariile şi scade numărul populaţiei active. Şi creşterea preţurilor, aproximată la 5%, ar putea fi mult mai mare pentru ca statul să încaseze TVA.
?Filosofia acestui buget se întemeiază pe creşterea de impozite şi taxe. Considerăm că este mai degrabă un buget de stânga, care mai mult redistribuie decât acumulează? este de părere Nicolaescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu PNL
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close