Antena 3 CNN Politică Surse: PNL a cerut demisia ministrului Agriculturii, Florin Barbu, după ce acesta l-a demis pe şeful APIA

Surse: PNL a cerut demisia ministrului Agriculturii, Florin Barbu, după ce acesta l-a demis pe şeful APIA

Este un nou scandal în coaliţia de guvernare. PNL ar fi cerut demisia ministrului Agriculturii, Florin Barbu, după ce acesta l-a demis pe şeful APIA, susţin sursele Antena 3 CNN. 

de Cătălina Mănoiu    |    21 Feb 2024   •   10:32

Această dispută ar putea afecta negocierile privind calendarul alegerilor din acest an. 

Liderii coaliţiei sunt în şedinţă la Guvern miercuri, iar premierul Marcel Ciolacu urmează să anunţe astăzi data exactă la care românii vor fi chemaţi la urne. 

Înainte de a ajunge la Palatul Victoria, mai mulți liberali au declarat că sunt nemulțumiți de decizia luată de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, de a-l demite pe Ionuț Lupu, președintele APIA

De asemenea, ei spuneau, potrivit unor surse, că îi vor cere explicații lui Marcel Ciolacu și vor cere ca ministrul Agriculturii să fie demis.

Această concediere din funcție pe care a dispus-o Florin Barbu vine în contextul în care Ionuț Lupu a refuzat să avizeze plățile pentru stuful din Delta Dunării, pentru mai multe firme care sunt apropiate de liderul PSD, Paul Stănescu. 

În plus, Ionuț Lupu, președinte APIA în trecut, a făcut o plângere la DNA, potrivit unor surse, și a reclamat că se fac asupra sa presiuni pentru a permite plățile. 

Parchetul European demarează o investigație, după ce două firme apropiate de Paul Stănescu ar fi cerut de la stat şase milioane de euro pentru stocul din Delta Dunării sub formă de subvenție.

Vine acest conflict în coaliție, în condițiile în care s-au reunit liderii pentru a stabili calendarul alegerilor și posibilitatea de a candida pe liste comune la alegerile europarlamentare. 

Rămâne de văzut dacă vor ajunge la consens pe această temă, pentru că sunt nemulțumiri între cele două partide. 

Pe lângă această solicitare venită din partea liberalilor de a elibera din funcție pe ministrul Agriculturii, care este apropiat de Paul Stănescu şi influența lui PSD este crescută, sunt și nemulțumiri legate de modul în care se împart mandatele, dacă cele două partide vor candida pe liste comune. 

De exemplu, în Partidul Social Democrat sunt nemulțumiți de faptul că ar câștiga mai puține mandate la alegerile europarlamentare, dacă ar merge pe listă comună cu cei din PNL și de asemenea a cedat PSD, a făcut un pas în spate puțin pentru moment, la comasarea alegerilor parlamentare cu turul doi din alegerile prezidențiale.

 

×
Subiecte în articol: Florin Barbu
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close