Antena 3 CNN Politică PNL, consternat de ?tăcerea supectă? a preşedintelui Băsescu faţă de acuzaţiile Republicii Moldova

PNL, consternat de ?tăcerea supectă? a preşedintelui Băsescu faţă de acuzaţiile Republicii Moldova

PNL, consternat de ?tăcerea supectă? a preşedintelui Băsescu faţă de acuzaţiile Republicii Moldova
Sursa foto: Traian Bãsescu
09 Apr 2009   •   15:02

Preşedintele Traian Băsescu a fost acuzat joi de PNL pentru lipsa de reacţie şi ?tăcerea suspectă? faţă de evenimentele din Republica Moldova şi acuzaţiile aduse de autorităţile de la Chişinău României. Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian i-a solicitat şefului statului adoptarea de urgenţă a unei poziţii oficiale.
"PNL se declară consternat de lipsa de reacţie a preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte evoluţia evenimentelor din Republica Moldova şi îi solicită şefului statului adoptarea de urgenţă a unei poziţii oficiale. Administraţia Prezidenţială se află într-o tăcere suspectă în faţa unor acuzaţii extrem de grave aduse României de administraţia Voronin. România a fost acuzată de autorităţile de la Chişinău de implicare în afacerile interne ale Republicii Moldova. În faţa unor astfel de acuzaţii nefondate şi extrem de grave, preşedintele Traian Băsescu a tăcut şi continuă să tacă, deşi în poziţia sa constituţională de reprezentant politic al poporului român e dator cu o reacţie", a declarat Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al PNL, amintind de declararea ambasadorului român de la Chişinău persona non grata şi de introducerea vizelor.
Liberalul a arătat că, în prezent, preşedintele Traian Băsescu se afla în portul Constanţa unde participă, la bordul unei nave militare olandeze, la o conferinţă privind construirea coridorului logistic Constanţa - Rotterdam.
"Este o temă importantă, însă cu siguranţă, din poziţia de preşedinte al României, domnul Traian Băsescu e dator în primul rând să răspundă preocupărilor, neliniştilor românilor şi acestei situaţii care pune România în pericolul unui conflict diplomatic fără precedent", a conchis Vosganian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close