Antena 3 CNN Politică PNL creşte în sondaje pe seama scandalului privind salariile profesorilor

PNL creşte în sondaje pe seama scandalului privind salariile profesorilor

PNL creşte în sondaje pe seama scandalului privind salariile profesorilor
14 Oct 2008   •   10:45

Scandalul privind majorarea salariilor pentru profesori cu 50% se pare că a adus beneficii pentru Partidul Liberal. Ultimele sondaje arată că partidul a crescut tocmai pe baza crizei, ajungând la 20% ca intenţii de vot, iar PD-L a scăzut până la 32%.
Cu toate acestea ar fi de notat că sondajul realizat de oamenii de campanie ai PNL nu au reuşit să măsoare şi efectele scandalului privind salariile fabuloase ale unor bugetari.
Sondajul realizat de PNL arată că partidul a reuşit să îşi menţină trendul crescător în sondaje, având o intenţie de vot de 20 la sută. PD-L ar fi scăzut semnificativ, ajungând la 32 la sută, cu PSD suflându-i în ceafă, pe tendinţă de creştere, la 29 la sută. Acestea sunt datele ponderate (calculate în funcţie de prezenţa la vot şi non răspunsuri). Pe vot direct, adică din totalul alegătorilor, PDL are 29 la sută, PSD ? 24 şi PNL ? 17, scrie ?Gândul?.
Explicaţia oferită de consultanţii PNL a fost aceea că profesorii nu fac oricum parte din categoria socioprofesională apropiată de PNL. În plus, opunându-se unei creşteri salariale atât de importante, liberalii au dat senzaţia unei formaţiuni politice responsabile, a cărui primă grijă este stabilitatea economică, înaintea interesului de partid. Membrii au fost sfătuiţi să vorbească despre propriu lor partid ca despre ?partidul competenţei economice? şi ?al stabilităţii României?, care este dispus să accepte măriri salariale şi de pensii, dar în limitele suportate de economie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri generale PNL PD-L sondaj de opinie
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close