Antena 3 CNN Politică PNL e gata de guvern minoritar cu UDMR. Ce condiții pune PSD pentru sprijin - surse

PNL e gata de guvern minoritar cu UDMR. Ce condiții pune PSD pentru sprijin - surse

Anunțul zilei vine de la CCR care a anunțat că soluția pentru moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu va fi dată după congresul PNL, mai exact pe data de 28 septembrie. Între timp, se fac tot felul de scenarii.

PNL e gata de guvern minoritar cu UDMR. Ce condiții pune PSD pentru sprijin - surse
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    16 Sep 2021   •   17:14

Ultima informație este că PNL nu mai dorește deloc guvern cu USR-PLUS, iar în aceste momente se fac tot felul de negocieri pentru un guvern minoritar susținut de Partidul Social Democrat. Nu oricum, pentru că PSD impune o serie de condiții pentru un astfel de scenariu.

Sunt trei scenarii pe care le iau în calcul liberalii și pentru care lucrează și duc negocieri în această perioadă, chiar înainte de congresul PNL de pe 25 septembrie. Două dintre scenarii sunt cele mai probabile, dar care prevăd că USR-PLUS nu va mai intra la guvernare.

"Mai este însă un scenariu, cel mai probabil, care presupune refacerea coaliției de guvernare, PNL, USR-PLUS și UDMR, însă doar dacă cei din USR-PLUS vor accepta mai puține ministere decât în primăvară și doar cele pe care le vor da liberalii", a spus reporterul Antena 3 Vasile Marcu.

Celelalte două scenarii presupun că USR-PLUS nu mai intră la guvernare, va fi un guvern minoritar PNL-UDMR, susținut în Parlament de PSD, care însă pun niște condiții, iar una dintre aceste condiții este ca o parte dintre ministerele importante precum Sănătatea, Transporturile, Fondurile Europene, să nu aibă miniștri politici, ci personalități publice sau tehnocrați în acele posturi.

"O altă condiție pe care o pun social-democrații este ca una dintre președințiile camerelor, fie că este vorba de Senat sau Camera Deputaților, să fie asigurată de cineva de la PSD. În plus, să mai primească șefia comisiilor parlamentare de specialitate și la Senat, dar și la Camera Deputaților, cât și posturi în deconcentratele din teritoriu, acolo unde erau înainte cei de la USR-PLUS", a mai spus Vasile Marcu.

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close