Antena 3 CNN Politică PNL ia în calcul să scoată oameni în stradă, în semn de protest faţă de modificările de la legile Justiției

PNL ia în calcul să scoată oameni în stradă, în semn de protest faţă de modificările de la legile Justiției

PNL ia în calcul să scoată oameni în stradă, în semn de protest faţă de modificările de la legile Justiției
Sursa foto: Foto: Facebook/Ludovic Orban
28 Sep 2017   •   22:09

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că, dacă Guvernul "se agaţă" de anumite propuneri din proiectul de modificare a legilor justiţiei, care reprezintă "o încălcare grosolană a independenţei justiţiei", liberalii ar putea apela inclusiv la "forme de protest pe stradă". 

Chestionat, la un post de televizune, dacă membrii PNL sunt pregătiţi să protesteze în stradă faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei, având în vedere şi invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis la implicare civică, Orban a răspuns: "Vom apela la toate formele de opoziţie, legale şi constituţionale, inclusiv la forme de protest pe stradă. (...) Partidul Naţional Liberal oricând poate să organizeze mitinguri, marşuri, demonstraţii". 

La întrebarea dacă va face sau nu acest lucru, liderul PNL a spus: "În momentul în care vedem foarte clar ce va face Guvernul. Dacă se agaţă de aceste propuneri, care după opinia Partidului Naţional Liberal reprezintă o încălcare grosolană a independenţei justiţiei". 

Totodată, Orban a amintit că joi, imediat după votul negativ dat de plenul CSM proiectului de modificare a legilor justiţiei, a somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă. 

"Am somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă, în special cele patru puncte împotriva cărora am luat poziţie încă din momentul anunţării proiectului de modificare a legilor justiţiei, care (...) arată de fapt o intenţie clară a partidului de guvernământ de a subordona puterea judecătorească, parchetele şi justiţia în ansamblu: numirea şefilor de parchete de către ministrul justiţiei, subordonarea Inspecţiei Judiciare tot către acelaşi ministru al justiţiei, încălcarea autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului şefului ierarhic de a infirma rezoluţiile procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie şi, în fine, a patra măsură, care presupune înfiinţarea unui departament special în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care să se ocupe de anchetele de corupţie ale magistraţilor", a arătat Orban. 

Liderul PNL a mai spus că liberalii i-au cerut demisia lui Tudorel Toader şi au depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului justiţiei. 

"Nu numai că îi cerem demisia, dar am şi depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului justiţiei, exact pentru aceste patru puncte care arată cu siguranţă premeditarea în controlul politic asupra justiţiei. Restul sunt articole care sunt bune în proiectul ăla de lege", a mai afirmat Orban

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close