Antena 3 CNN Politică PNL îşi dezvăluie strategia pentru uninominal: ignorarea lui Băsescu şi a PD-L şi atacul la PSD

PNL îşi dezvăluie strategia pentru uninominal: ignorarea lui Băsescu şi a PD-L şi atacul la PSD

PNL îşi dezvăluie strategia pentru uninominal: ignorarea lui Băsescu şi a PD-L şi atacul la PSD
07 Oct 2008   •   23:00

Cu circa trei săptămâni înainte de debutul oficial al campaniei electorale, PNL a elaborat o strategie politică. Conform acesteia, principalele două teme se referă la atacul constant asupra PSD şi ignorarea cu desăvârşire a lui Traian Băsescu şi în general a PD-L. Dan Andronic, consultant al liberalilor, a explicat pentru ?Gândul? strategia: pentru ca PNL să crească, PSD trebuie fixat ca principal adversar.
Aceste sfaturi se regăsesc în Ghidul de mesaje pentru campania electorală trimis la filialele din teritoriu ale partidului la sfârşitul săptămânii trecute. Abordarea specială de care se va bucura şeful statului se explică prin faptul că preşedintele încă este politicianul cu cea mai mare credibilitate la nivelul alegătorilor. Drept urmare orice atac nu face altceva decât să îi crească popularitatea şi să îl îndemne să ajute PD-L în campanie.
In plus, strategii electorali doresc crearea unei identităţi mai clare a partidului, prin poziţionarea în antiteză faţă de PSD, care se revendică drept principalul partid de stânga din România. Aceasta va poziţiona automat PNL ca fiind contracandidatul principal din partea dreaptă a eşichierului politic. Liberalii sunt convinşi că astfel PD-L se va vedea plasat într-o poziţie dezavantajoasă, la centru, unde va avea o problemă în a-şi defini o identitate clară din punct de vedere ideologic şi nu va putea câştiga de pe urma adversarilor politici. ?Dacă va ataca PSD, va pierde votanţii de stânga, dacă va ataca PNL, va pierde votanţii de dreapta?, speră liberalii.
Candidaţilor PNL le sunt permise riposte la adresa adversarilor de la PD-L numai când este vorba de ?atacuri directe şi personalizate? la adresa lor. ?Riposta trebuie să fie principială. În niciun caz reacţiile candidaţilor PNL nu trebuie să capete forma unor atacuri la persoană. Sfatul vine ca urmare logică a ?campaniei suburbane a candidaţilor PD-L, care, în lipsa unor proiecte şi a unei activităţi reale în slujba cetăţenilor, inventează calomnii şi lansează atacuri murdare la adresa candidaţilor PNL?, se arată în document.
În ceea ce priveşte PSD ? aceste este calificat ca fiind un ?partid hipertrofiat, un partid al baronilor locali al căror singur obiectiv este să se hrănească de la bugetul de stat. Ei vor să câştige ca în capitalism şi să muncească ca în comunism?, este un alt mesaj dictat de conducere. Un alt punct important al agendei oricărui candidat la uninominalul de pe 30 noiembrie este amintirea, în mod obligatoriu, a realizărilor guvernării PNL şi recunoaşterea problemelor existente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close