Antena 3 CNN Politică PNL îşi modifică statutul, pentru a putea adera la PPE. Peste două luni, urmează o nouă schimbare

PNL îşi modifică statutul, pentru a putea adera la PPE. Peste două luni, urmează o nouă schimbare

PNL îşi modifică statutul, pentru a putea adera la PPE. Peste două luni, urmează o nouă schimbare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Iun 2014   •   12:57

Liberalii îşi modifică statutul pentru a putea adera la PPE. Biroul Permanent al partidului ar trebui să convoace delegaţia permanentă pentru a dezbate modificările care vor fi aduse statutului.

Liberalii vor fi nevoiţi să-şi schimbe iar statutul peste două luni, când PNL va fuziona cu PDL.

 
Klauss Iohannis vrea ca pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi să aibă loc alegeri uninominale, renunţându-se la sistemul de listă folosit în timpul mandatului lui Crin Antonescu.

Totodată, preşedintele interimar a renunţat şi la ideea ca secretarul general al PNL să fie ales în congres. Numirea acestuia se va face de către Biroul Politic Naţional, la propunerea preşedintelui partidului. 
 
Noul Statut ar urma să precizeze că liderii de filiale care nu deţin o funcţie de vicepreşedinte beneficiază automat de poziţia de membru de drept al Biroului Politic, au precizat sursele citate. 
 
De asemenea, funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL s-ar desfiinţa, la propunerea lui Iohannis. 
 
Partidul Naţional Liberal este încă membru deplin al ALDE

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că aderarea efectivă a liberalilor la PPE se va produce până la începutul lunii iulie, precizând că a fost transmisă documentaţia necesară, iar Adina Vălean ar putea fi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Crin Antonescu a semnat actele de aderare la grupul lui Băsescu, PPE, înainte de alegerile de duminică europarlamentare de duminică, 25 mai.

Eurodeputatul Graham Watson, preşedintele partidului paneuropean ALDE: Antonescu fie şi-a pierdut minţile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE.

×
Subiecte în articol: PNL PPE
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close