Antena 3 CNN Politică PNL propune un nou Fond de Investiţii pentru IMM-uri: "Vor fi acordate granturi de 200.000 de euro"

PNL propune un nou Fond de Investiţii pentru IMM-uri: "Vor fi acordate granturi de 200.000 de euro"

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, propunerea PNL a unui nou fond de investiţii pentru IMM-uri care prevede granturi de 200.000 de euro pentru activităţi în domeniul cercetării şi inovării.

PNL propune un nou Fond de Investiţii pentru IMM-uri: "Vor fi acordate granturi de 200.000 de euro"
Sursa foto: Facebook / Ionel Dancă
de Alin Tarnovschi    |    25 Mar 2021   •   17:38

"Am discutat astăzi la Parlament cu directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba de crearea unui Fond de investiții de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de Euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 Euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.

Modelul investiției de tip equity prevede finanțarea prin participarea directă a unui fond de investiții la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 3 și 7 ani, fondul de investiții să decidă asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.

Câștigurile obținute de Fond pe perioada derulării investiției inițiale, sub formă de dividende din profit pentru acțiunile obținute sau ca urmare a vânzării participației deținute la finalul perioadei de finanțare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative.

Dezvoltarea unui Fond de investiții equity face parte din Programul de guvernare PNL și se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenții pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență", se arată într-o postare pe Facebook a lui Ionel Dancă.

Am discutat astăzi la Parlament cu directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument...

Posted by Ionel Dancă on Thursday, 25 March 2021

×
Subiecte în articol: PNL Ionel Dancă
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close