Antena 3 CNN Politică Pocora: Demersul lui Traian Băsescu este strict politicianist şi complet inutil

Pocora: Demersul lui Traian Băsescu este strict politicianist şi complet inutil

Pocora: Demersul lui Traian Băsescu este strict politicianist şi complet inutil
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Sep 2013   •   14:15
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, sâmbătă, că sesizarea Curţii Constituţionale pe modificările aduse Legii referendumului de către preşedintele Traian Băsescu reprezintă o încercare de sabotare a reformei constituţionale promovată de USL. 
"Demersul lui Traian Băsescu de a sesiza Legea referendumului la Curtea Constituţională este unul strict politicianist şi complet inutil în condiţiile în care Curtea Constituţională s-a pronunţat deja pe acest text în urmă cu trei luni. A decis deja că noile prevederi impus în Legea referendumului sunt constituţionale (...) În spatele demersului preşedintelui se regăseşte intenţia de a tergiversa promulgarea unei legi constituţionale cu scopul de a sabota amplul proiect de reformă constituţională", a mai declarat Pocora, conform Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al PNL a mai precizat că Parlamentul a pus deja în acord legea referendumului cu decizia Curţii din iunie, fiind preluată în text inclusiv amânarea cu un an a organizării unui referendum pe noile prevederi.
"Forma trimisă la promulgare este în total acord cu Constituţia. Respingem această nouă încercare a lui Traian Băsescu de a pune presiune pe judecătorii Curţii Constituţionale, forţând schimbarea unei decizii iniţiale de constituţionalitate. Sesizarea Curţii dovedeşte din nou modul vicios în care se raportează la instituţiile statului", a mai afirmat Pocora.
Preşedintele Traian Băsescu a sesizat, sâmbătă, Curtea Constituţională, cu privire la Legea Referendumului, acuzând că actul normativ conţine prevederi care "înfrâng" principii constituţionale legate de exercitarea suveranităţii de către popor.
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close