Antena 3 CNN Politică Politicienii care n-au reuşit să mai obţină un nou mandat au devenit funcţionari în Parlament

Politicienii care n-au reuşit să mai obţină un nou mandat au devenit funcţionari în Parlament

Politicienii care n-au reuşit să mai obţină un nou mandat au devenit funcţionari în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Iul 2013   •   07:21

Se spune că nimic nu se pierde, totul se transformă. Este şi cazul demnitarilor de ieri, care au devenit angajaţii parlamentarilor de azi.

Zeci de politicieni, care n-au reuşit să mai obţină un mandat de senator ori deputat, s-au bătut pe un post de funcţionar în Palatul Parlamentului. Deşi Legislativul nostru are peste 2000 de angajaţi, foştilor aleşi li s-au găsit posturi care mai de care mai bine plătite. 


Doina Pârcălabu a fost preşedintele Casei Naţionale de Pensii până în mai 2012. A plecat, însă, din funcţie odată cu guvernul condus de Mihai Răzvan-Ungureanu. La alegerile din decembrie, Doina Pârcălabu a încercat să devină senator din partea PPDD. N-a reuşit să devină parlamentar, aşa că s-a mulţumit să fie angajata aleşilor. În iulie, Doina Pârcălabu a fost numită directorul departamentului de Resurse Umane din Camera Deputaţilor. 
 
Nici fostul deputat de Cluj, Mircia Giurgiu, n-a reuşit să obţină un nou mandat de parlamentar, însă n-a stat mult fără slujbă. După câteva luni, s-a întors în Parlament. De această dată, însă, pe un salariu mai mic, de simplu angajat. Mircia Giurgiu este consilierul deputatului Doina Pană, ministru Delegat pentru Dialog Social.
 
Şi Eugenia Barna a trecut uşor de la postura de parlamentar la cea de angajată a unuia. Fostul preşedinte al Comisiei de buget-finanţe este acum simplu consilier la grupul PPDD.
 
Parlamentul a devenit centura de siguranţă a mai multor demnitari rămaşi fără job în urma alegerilor din decembrie. Fostul senator PDL Ovidiu Marian s-a mulţumit cu funcţia de secretar general al Senatului, iar social-democratul Ion Vărgău e şi el un simplu angajat. Toţi au, însă, un salariu în jur de 5.000 de lei pe lună. 
 
 
Foşti parlamentari angajaţi la Parlament:
 
Mircia Giurgiu - consilier parlamentar
Maria Eugenia Barna - consilier parlamentar
Doina Părcălabu - director Resurse Umane, Camera Deputaţilor
George Dumitrică - secretar general adjunct
Ovidiu Marian - secretar general al Senatului
Ion Vărgău - secretar general adjunct
Mihai Sandu Capră - director Investiţii, Senatul României
Gabriel Bivolaru - expert parlamentar
Titu Gheorghiof - consilier parlamentar
Aura Vasile - consilier la ministerul Mediului
 
 


 

×
Subiecte în articol: politicieni
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close