Antena 3 CNN Politică Politicienii se vor eco. Camera Deputaţilor începe reducerea consumului de hârtie

Politicienii se vor eco. Camera Deputaţilor începe reducerea consumului de hârtie

de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   12:45

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, demararea proiectului "Paperless Parliament", care are ca obiectiv reducerea la jumătate a consumului de hârtie în acest an, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

 
"Am decis să începem proiectul de eliminare a hârtiei ("Paperless Parliament" - n.r.). Sper ca săptămâna viitoare să începem acest lucru cu Biroul Permanent, urmând ca fiecare comisie să treacă prin această etapă. Până la sfârşitul anului am speranţa că putem să implementăm acest concept de la nivelul tuturor comisiilor sau cel puţin la cât mai multe dintre ele, astfel încât din cele 25 de mii de topuri de hârtie pe care le consumăm să putem reduce măcar la jumătate consumul", a precizat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, informează Mediafax.
 
În prezent, Camera Deputaţilor are un consum semnificativ de hârtie, cea mai mare parte, respectiv 75%, fiind utilizată pentru multiplicarea documentelor aferente procesului legislativ.
 
"Implementarea unui astfel de sistem ("Paperless Parliament" - n.r.) permite atât reducerea cheltuielilor cu achiziţia de hârtie, de consumabile şi cu întreţinerea imprimantelor şi copiatoarelor, cât şi economisirea spaţiului de depozitare", se arată în memorandum.
 
Astfel, documentele vor putea fi accesate pe dispositive mobile de tip laptop, tablete, smartphone, înlocuirea operaţiunilor tradiţionale de aplicare a contrasemnăturilor, vizelor, avizelor prin folosirea semnăturii electronice. 
 
Implementarea sistemului pilot necesită un set de măsuri, cum ar fi implementarea aplicaţiei software, asigurarea resurselor hardware - tablete, monitoare, spaţii de lucru, servere, dotarea membrilor Biroului Permanent cu dispositive tip iPad, organizarea unor sesiuni de training pentru participanţii la proces, dar costurile vor fi zero.


 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea hartie

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close