Antena 3 CNN Politică Ponta: Alegerile parţiale pentru locurile vacante din Parlament ar putea avea loc la începutul verii

Ponta: Alegerile parţiale pentru locurile vacante din Parlament ar putea avea loc la începutul verii

Ponta: Alegerile parţiale pentru locurile vacante din Parlament ar putea avea loc la începutul verii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Mai 2013   •   14:37

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că alegerile parţiale pentru locurile de parlamentar vacantate ar putea avea loc "până la începutul verii", numărul colegiilor în care va avea loc scrutinul urmând a fi stabilit după finalizarea în instanţe a hotărârilor privind aleşii declaraţi incompatibili.

"Iată că se vacantează şi alte locuri, locul domnului (Dan Radu - n.r.) Ruşanu de deputat (desemnat la Autoritatea de Supraveghere Financiară - n.r.), mai sunt câteva, aşteptăm nişte decizii definitive apropo de parlamentari care au fost consideraţi de ANI incompatibili sau în conflict de interese şi o să facem într-o singură zi alegeri parţiale pentru toate colegiile care se eliberează în acest început de an", a afirmat Ponta, miercuri, potrivit Mediafax.

Întrebat de jurnalişti când ar putea avea acest loc acest scrutin în colegiile vacantate, Ponta a răspuns: "Până la începutul verii".

Premierul a reiterat opinia sa că nu ar mai fi trebuit organizat aceste alegeri parţiale având în vedere că sunt prea mulţi parlamentari.

"Opinia mea şi opţiunea mea personală nu v-o ascund şi nu mi-am schimbat-o, e aceea de a nu mai face alegeri că şi aşa avem prea mulţi parlamentari, mai se reduceau. Dar exact cine mă critica că sunt prea mulţi parlamentari, după aia m-a criticat că nu vreau să fac alegeri. Aşa că ", a mai spus Ponta.

Postul de senator din colegiul din sectorul 4 al Capitalei a rămas vacant, după ce conservatorul Dan Voiculescu a demisionat, pentru a permite instanţelor să "îşi facă datoria" în dosarul în care este implicat.

Deputatul liberal de Hunedoara Dan Radu Ruşanu a fost numit recent în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.



×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close