Antena 3 CNN Politică Ponta: Am cerut mandatul de a merge la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare

Ponta: Am cerut mandatul de a merge la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare

Ponta: Am cerut mandatul de a merge la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iun 2014   •   15:39
Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, că i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu mandatul de a reprezenta România la reuniunea Consiliului European (CE), programată pentru săptămâna viitoare, şi că, deocamdată, nu a primit un răspuns din partea acestuia.
"Am cerut deja, în mod oficial, mandatul de a merge. Pe 26 iunie va fi un consiliu dedicat în exclusivitate programului viitoarei Comisii Europene, deci pentru următorii cinci ani, şi atunci e normal să consider, dacă vorbim de viitori cinci ani, ar trebui să particip", a spus Ponta la Antena 3. 
Vineri, premierul a declarat că îi va cere mandat preşedintelui pentru reuniunea CE, spunând "am cerut de fiecare dată mandat şi nu voi face o excepţie nici de data aceasta".
El a adăugat că important este însă ca, indiferent de cine va fi reprezentată, România să aibă "o voce pregnantă" la discuţiile legate de viitorul instituţiilor europene, privind inclusiv aplicarea regulilor europene fără discriminare faţă de români şi combaterea extremismului.
Premierul a mai solicitat preşedintelui mandatul de a reprezenta România la reuniuni ale CE, dar şeful statului a refuzat de cele mai multe ori şi a decis să participe el la discuţii.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close