Antena 3 CNN Politică Ponta, despre condiţiile de ruptură ale USL: Dacă va fi cazul, nu va pleca de la domnul Iohannis

Ponta, despre condiţiile de ruptură ale USL: Dacă va fi cazul, nu va pleca de la domnul Iohannis

Ponta, despre condiţiile de ruptură ale USL: Dacă va fi cazul, nu va pleca de la domnul Iohannis
Sursa foto: Foto: VideoNews
23 Feb 2014   •   20:15
Premierul Victor Ponta a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", că discuţia despre ruptura USL nu poate pleca de la subiectul numirii lui Klaus Iohannis la Interne.
 
"Klaus Iohannis a fost pus în balanţă cu Dan Voiculescu şi eu l-am asigurat pe domnul Antonescu că nu am de gând să fac această paralelă. Realitatea este că nu se rupe USL de la domnul Iohannis. Dacă se va rupe, se va rupe din ideea că dacă vrei să câştigi prezidenţialele trebuie să vii din opoziţie. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Şi mai este o idee greşită. În 2014 societatea nu va fi divizată între dreapta şi stânga. Societatea românească în 2014 va avea de ales între continuarea regimului şi anti-Băsescu, un alt model de conducere. Domnul Antonescu, şi în această seară, este în tabăra anti-Băsescu."
 
Ponta a explicat că este obligat să rămână impasibil la atacuri dar că îl deranjează anumite momente.

"Nu sunt insensibil la atacuri personale. Nu-mi e uşor să suport atacurile lui Crin. Cele de la Traian Băsescu mă amuză, nu mă deranjează. Nu am voie, nu am luxul de a avea supărări personale. Am o obligaţie atât de importantă să conduc Guvernul, încât nu pot să las o supărare personală să prevaleze. Efectul pe termen mediu şi lung este totuşi legat de părerile oamenilor. Eu nu am voturile PSD în buzunar. Eu nu pot să le impun cum să voteze. Ei, ca şi toţi votanţii USL, au o antipatie faţă de scandal, faţă de stilul Băsescu, ori cred că această perioadă de declaraţii va lăsa urme."
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close