Antena 3 CNN Politică Ponta: Este extrem de jalnic şi ridicol pentru PDL să îşi pună speranţa în Tăriceanu

Ponta: Este extrem de jalnic şi ridicol pentru PDL să îşi pună speranţa în Tăriceanu

Ponta: Este extrem de jalnic şi ridicol pentru PDL să îşi pună speranţa în Tăriceanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Noi 2012   •   16:50

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Timişoara, că PDL a ajuns în situaţia extrem de jalnică şi ridicolă de a-şi pune speranţa în Călin Popescu-Tăriceanu care, de altfel, a fost mereu alături de USL, inclusiv în construcţia programului de guvernare pe componenta economică.

"Sunt absolut convins că domnul Tăriceanu, aşa cum a fost tot timpul alături de noi în construcţia programului economic, în suspendarea lui Traian Băsescu, în toate acţiunile noastre politice ale USL-ului, a votat pentru USL, a votat pentru mine ca prim-ministru, va fi în continuare alături de noi. Mi se pare extrem de jalnic şi de ridicol pentru PDL să îşi pună speranţa acum în domnul Tăriceanu. Nu m-ar mira să îşi pună speranţa în domnul Năstase, că o să iasă de la închisoare şi o să fie prim-ministru, numai să nu fie de la USL. Asta e!", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraţilor a precizat că încearcă să preia din guvernările anterioare lucrurile bune care s-au făcut şi, în acelaşi timp, să evite greşelile.

"Încerc în aceste şase luni şi în următorii patru ani să preiau lucrurile bune făcute de guvernările anterioare şi să evit greşelile făcute de guvernele anterioare. (...) Sunt lucruri bune din perioada 2000-2008 şi sunt lucruri care trebuie îndreptate din perioada 2000-2008. De exemplu, disciplina bugetară, pentru că, într-adevăr, şi aici nu e doar şcoala domnului Florin Georgescu (ministrul de Finanţe - n.r.), măsurile pro-ciclice din economie, atunci când ai creştere economică, ai şi deficit mare şi asta înseamnă că mai devreme sau mai târziu ajungi în criză", a explicat şeful Executivului.

Aprecierile lui Ponta vin după ce, democrat-liberalul Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistriţa, că fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu este un lider de anvergură şi că este "într-o contradicţie flagrantă" cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close