Antena 3 CNN Politică Ponta: Geoană va pleca din partid dacă în următoarele 6 luni va face declaraţii despre poziţiile PSD (VIDEO)

Ponta: Geoană va pleca din partid dacă în următoarele 6 luni va face declaraţii despre poziţiile PSD (VIDEO)

Ponta: Geoană va pleca din partid dacă în următoarele 6 luni va face declaraţii despre poziţiile PSD (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2010   •   14:10

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent al partidului, că Mircea Geoană nu mai are voie să facă declaraţii publice referitoare la deciziile pe care PSD le ia, pentru o perioadă de şase luni. În caz contrar, fostul lider al social-democraţilor va fi dat afară din partid.

"Mircea Geoană a acceptat ca, timp de şase luni, să nu mai aibă poziţii publice faţă de direcţiile pe care PSD le are sau nu. am stabilit cu toţii în BPN, într-un vot unanim, că, în momente atât de dificile pentru Româniua, PSD nu poate avea două direcţii, două volane, două poziţii, una a BPN - una a conducerii legitime - şi una a lui Mircea Geoană", a declarat Victor Ponta.

"Dacă domnul Geoană va face în continuare declaraţii publice vis-a-vis de poziţiile şi deciziile PSD, va pleca din PSD", a mai precizat preşedintele partidului.

În timpul conferinţei de luni, Victor Ponta a mai subliniat că PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă acesta nu va mai fi membru al PSD.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a fost chemat, luni, să dea explicaţii în faţa conducerii PSD, după schimbul de replici pe care l-a avut săptămâna trecută, cu preşedintele Victor Ponta. Înainte de şedinţa partidului, secretarul general Liviu Dragnea a declarat că Mircea Geoană "nu ştie să piardă" şi că ar trebui să "ia o pauză", în timp ce liderul onorific al partidului, Ion Iliescu, a spus că Geoană trebuie să rămână în partid şi să fie apărat în calitatea sa de preşedinte al Senatului.

Vezi aici ce spun Iliescu şi Dragnea despre Geoană

Disputa dintre Mircea Geoană şi Victor Ponta a început în urmă cu o săptămînă, când Victor Ponta i-a adus critici fostului preşedinte al PSD. În opinia actualului lider al partidului, Mircea Geoană reprezintă "imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor". La rândul său, fostul preşedinte al partidului susţine că Ponta este "într-o criză de creştere" şi că atacul său este "cel puţin ingrat, dacă nu lipsit de decenţă".

Vezi aici schimbul de replici Ponta-Geoană

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Mircea Geoană
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close