Antena 3 CNN Politică Ponta: Guvernul nu va fi remaniat, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu

Ponta: Guvernul nu va fi remaniat, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu

Ponta: Guvernul nu va fi remaniat, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Noi 2012   •   14:25

Guvernul nu va fi remaniat aşa cum a solicitat luni seară preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

Totuşi, subiectul va fi discutat miercuri la Cotroceni, la întâlnirea pe care prim-ministrul o va avea cu preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a spus că a citit scrisoarea în care Băsescu cerea eliminarea din Guvern a miniştrilor cercetaţi de ANI. Unul dintre cei cercetaţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) este şi Sorin Mihalache.

Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, a fost demis de la Guvern, de către premierul Victor Ponta, a confirmat, marţi, prim-ministrul.

Potrivit unor surse, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Totodată, Dan Mihalache a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului, acesta a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Bruxelles, că a semnat luni eliberarea din funcţie a lui Sorin Mihalache, astfel că demisia secretarului general adjunct al Guvernului nu are nicio legătură cu solicitarea preşedintelui Traian Băsescu. Totuşi, şeful executivului s-a arătat deranjat de declaraţiile antiamericane ale lui Mihalache.

Preşedintele Traian Băsescu solicita, luni seară, remanierea a patru parlamentari, inclusiv a lui Mihalache.

Citeşte şi Andreea Lambru, succesoarea lui Mihalache la Guvern, are 27 de ani şi a lucrat la cabinetul lui Stroe






×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close