Antena 3 CNN Politică Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile jignitoare şi ameninţările

Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile jignitoare şi ameninţările

Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile jignitoare şi ameninţările
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    30 Iul 2012   •   18:37

Victor Ponta a susţinut, luni seară, la Palatul Victoria, o declaraţie de presă prin care a vrut să îşi facă clar punctul de vedere privind evenimentele din ultima perioadă.

Vezi cele mai importante declaraţii: 


- Acum, când s-a dovedit şi este foarte clar pentru toţi cei de bună-credinţă de pe plan intern şi extern că referendumul a fost corect organizat şi a reflectat voinţa celor care s-au prezentat la vot, este momentul să îl somez pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul său să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege.

- Îl avertizez public pe Traian Băsescu să nu mai ameninţe persoane, instituţii de stat, trusturi media şi pe cei 8,5 milioane de cetăţeni români care au votat la un referendum corect organizat şi imparţial.

- Ca prim-ministru şi şef al Guvernului, îl avertizez că avem toate mijloacele legale şi constituţionale să apărăm cetăţenii şi instituţiile acestei ţări de ameninţări şi abuzuri din partea lui Traian Băsescu

- Traian Băsescu trebuie să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular. 8,5 milioane de romani au venit la vot exprimând foarte clar grava nemulţumire la modul în care Băsescu şi-a îndeplinit funcţiile. Problemele acestor oameni nu se rezolvă , nu trec şi nu se pot uita. Cred că este esenţial să ascult mesajul a 8,5 milioane de români.

- Înţeleg că reprezintă un grup de oameni care profită şi îşi doresc privilegii din bani publici. Este un preşedinte ilegitim pentru România

- Aşteptăm decizia CCR, dar îi cer lui Băsescu să înţeleagă că România nu este moşia sa şi nu se poate să facă orice şi cu oricine din această ţară.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close