Antena 3 CNN Politică Ponta, în presa străină: Voi accepta orice decizie a Curţii Constituţionale în cazul referendumului

Ponta, în presa străină: Voi accepta orice decizie a Curţii Constituţionale în cazul referendumului

Ponta, în presa străină: Voi accepta orice decizie a Curţii Constituţionale în cazul referendumului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Aug 2012   •   10:55

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt, că va accepta orice decizie a Curţii Constitiţionale în cazul referendumului şi că este dispus să coopereze cu preşedintele suspendat Traian Băsescu în cazul în care CCR va decide că referendumul din 29 iulie nu a fost valid.

"Voi respecta orice decizie (a Curţii Constituţionale - n.r.). (...) Bineînţeles că reputaţia României a fost afectată", a spus Ponta, subliniind că el însuşi s-a reţinut de la a mai lansa atacuri la adresa lui Traian Băsescu după referendum.

"În opinia mea, referendumul a pus capăt crizei politice", a adăugat premierul pentru Handelsblatt.

În pofida consecinţelor în plan economic ale disputei politice de la Bucureşti, Ponta s-a arătat convins că România nu depinde de ajutorul financiar din partea FMI şi UE.

"Nu, categoric nu vom avea nevoie de cele cinci miliarde euro din acordul preventiv - cu excepţia cazului în care zona euro se va confrunta cu probleme ce nu pot fi anticipate. (...) Vom apela în continuare la pieţele financiare, situaţia este stabilă", a conchis premierul Victor Ponta.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close