Antena 3 CNN Politică Ponta, lansare la Cotroceni pe datorie. Ce decizie ia Liviu Dragnea

Ponta, lansare la Cotroceni pe datorie. Ce decizie ia Liviu Dragnea

Ponta, lansare la Cotroceni pe datorie. Ce decizie ia Liviu Dragnea
14 Dec 2015   •   19:57

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că lansarea candidaturii la prezidenţiale a lui Victor Ponta, din septembrie 2014, nu a fost plătită din fondurile partidului şi că a devenit o datorie financiară care trebuie achitată de social-democraţi, potrivit Agerpres.

'Nu, nu a fost plătit de PSD (evenimentul - n.r.). Urmează să vorbim cu colegii să strângem fonduri ca să plătim o datorie de la lansarea candidatului la prezidenţiale', a spus Liviu Dragnea, întrebat despre datoriile PSD rezultate în urma organizării evenimentului de pe Arena Naţională.

Totodată, el a susţinut că nu ştia că mitingul de lansare a candidatului PSD la prezidenţiale nu a fost plătit din fondurile partidului.

Curtea de Conturi a menţionat, în raportul său, nereguli la cheltuielile Primăriei Municipiului Bucureşti legate de organizarea în septembrie 2014 pe Arena Naţională a lansării candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţie.

Compania UTI a făcut precizări, într-un comunicat remis vineri AGERPRES, arătând că are cu Primăria Capitalei un acord de operare şi mentenanţă preventivă a Arenei şi a prestat toate activităţile tehnice specifice solicitate de către PMB prin nota de comandă.

Compania sublinia că, potrivit comenzii primite de la PMB pentru luna septembrie, UTI Grup a prestat servicii de mentenanţă  curentă a Arenei Naţionale, precum şi servicii de operare a arenei (activarea şi operarea instalaţiilor electrice, de securitate şi de comunicaţii) şi de reparare a gazonului în vederea organizării evenimentului PSD, în perioada 19-20 septembrie 2014.

UTI preciza că 'a prestat toate activităţile tehnice specifice solicitate de către PMB prin nota de comandă evidenţiate în contractul de mentenanţă semnat între părţi, iar situaţia de lucrări aferentă lunii septembrie (care a inclus şi evenimentul PSD), precum şi factura emisă de UTI Grup, în baza validării situaţiei de lucrări de către experţii tehnicii PMB, reflectă serviciile tehnice prestate'.

'Factura de stornare a sumei care reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de UTI conform comenzii primite de la PMB pentru organizarea evenimentului PSD a fost emisă ca urmare a unei decizii a Curţii de Conturi  care, în urma unui audit financiar realizat la Primăria Municipiul Bucureşti, a stabilit ca fiind nejustificată achitarea de către PMB a serviciilor de operare a evenimentului PSD incluse în situaţia de lucrări pentru luna septembrie 2014 şi a decis returnarea sumei facturate pentru organizarea acestui eveniment, precum şi achitarea de către UTI Grup a unei facturi  de penalităţi şi dobânzi pentru zilele dintre dată achitării facturii şi data stornării acesteia, conform codului fiscal în vigoare', mai preciza compania.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close