Antena 3 CNN Politică Ponta: Noua Constituţie trebuie să interzică preşedintelui să mai participe la întruniri politice

Ponta: Noua Constituţie trebuie să interzică preşedintelui să mai participe la întruniri politice

de M.Z.    |    11 Mar 2013   •   07:20

Noua Constituţie va trebui să includă şi o prevedere prin care şefului statului să i se interzică să mai participe la întruniri cu caracter politic, inclusiv la reuniuni ale partidelor europene, aşa cum procedează în prezent preşedintele Traian Băsescu, a declarat premierul Victor Ponta.

"Eu cred că (...) trebuie să punem inclusiv în Constituţie faptul că preşedintele ţării nu participă la întruniri cu caracter politic. Faptul că domnia sa participă la şedinţele Partidului Popular European e un lucru anormal. Există preşedinţi foşti social-democraţi, în Austria, Italia, Grecia, Irlanda, dar nu o să-i vedeţi la reuniunile Partidului Socialiştilor Europeni. Nu o să vedeţi niciun preşedinte de dreapta care merge la PPE cu excepţia preşedintelui Băsescu ", a spus Ponta, duminică seara, la Antena 3.

De asemenea, şeful Guvernului a adăugat că nu are nicio teamă că liderul PNL, Crin Antonescu, ca viitor preşedinte al ţării, va proceda ca Traian Băsescu, dar că această prevedere trebuie introdusă în Constituţie pentru preşedinţii care îl vor urma pe Antonescu.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Constitutie
Parteneri
x close