Antena 3 CNN Politică Ponta: Noul Guvern USL poate fi votat în Parlament pe 21 decembrie; bugetul de stat, pe 15 ianuarie

Ponta: Noul Guvern USL poate fi votat în Parlament pe 21 decembrie; bugetul de stat, pe 15 ianuarie

Ponta: Noul Guvern USL poate fi votat în Parlament pe 21 decembrie; bugetul de stat, pe 15 ianuarie
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Noi 2012   •   21:50

Premierul Victor Ponta a declarat că, după alegerile parlamentare, este gata să prezinte noul Cabinet până la data de 21 decembrie, moment în care speră să fie acordat votul învestitură a noului Parlament. Acesta a menționat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că pe 15 ianuarie ar trebui să fie aprobat bugetul de stat de către parlamentarii veniți din vacanță.

"Pe mine nu m-ar mira de data asta, pentru ştiu foarte multe lucruri, nu m-ar mira ca în ziua de 10 sau 11 cel târziu vom avea consultările cerute de Constituţie la Palatul Cotroceni, în care USL va merge unit, nu pe partide (...) Pe 20 decembrie este intrarea în funcţiune a noului Parlament, depunerea jurământului de noii parlamentari şi alegerea şefilor celor două Camere. Eu până atunci, pe 21 sunt gata pregătit cu noua structură a Guvernului şi cu propunerile de miniştri şi cu programul de guvernare – pentru că lucrăm la el şi în acestă perioadă. Deci, pe 21 poate fi dat votul de învestitură, iar bugetul de stat va fi finalizat în prima săptămână din ianuarie în discuţiile cu cei de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, iar pe 15 ianuarie Parlamentul trebuie să vină din vacanţă şi să dezbată şi să aprobe bugetul de stat", a spus Ponta.

"Dacă va exista o majoritate absolută a USL, în mod sigur USL pune prim-ministru”, a mai susţinut şeful Guvernului.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close