Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu ajung voturile noastre însă moţiunea este necesară pentru a sancţiona abuzurile puterii

Ponta: Nu ajung voturile noastre însă moţiunea este necesară pentru a sancţiona abuzurile puterii

Ponta: Nu ajung voturile noastre însă moţiunea este necesară pentru a sancţiona abuzurile puterii
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Apr 2012   •   23:10

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, că la acest moment, moţiunea de cenzură nu trece, pentru că mai sunt necesare 15 voturi.

Ponta a precizat însă că demersul opoziţiei era necesar, pentru sancţionarea unor abuzuri ale Guvernului condus de premierul Ungureanu.
   
"Situaţia este foarte clară, nu facem pronosticuri. Ne lipsesc 15 voturi. Trebuie sa strângem 231 de voturi. Acum suntem 216, cu tot cu cei veniţi, ne lipsesc 15 voturi. Nu ajung voturile noastre", a spus Ponta.

El a menţionat însă că demersul opoziţiei de a iniţia moţiunea de cenzură era necesar, pentru a sancţiona unele abuzuri ale puterii, cum ar fi situaţia de la UMF Târgu Mureş, precum şi problemele legate de privatizări.
   
Ponta a spus că mulţi dintre parlamentarii puterii critică, în terioriu, măsurile Guvernului, dar nu au curaj, la Bucureşti, să susţină demersul USL legat de moţiunea de cenzură.
   
Întrebat dacă este de părere că vor mai exista "scurgeri" de parlamentari de la putere către USL, Ponta a spus că nu se bazează pe aşa ceva şi că nu încurajează fenomenul.
   
USL va depune, miercuri după-amiază, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu, a anunţat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta.
   
Ponta a mai declarat, marţi, că USL va depune moţiunea de cenzură cu minimum de semnături cerut de lege, respectiv 116, pentru a putea depune, eventual după 10 iunie, o altă moţiune de cenzură, în cazul în care prima nu va trece.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Antena 3 Subiectiv
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close