Antena 3 Politică Ponta: Nu e pace între guvern şi preşedinte. Aseară a fost doar un armistiţiu cu Băsescu

Ponta: Nu e pace între guvern şi preşedinte. Aseară a fost doar un armistiţiu cu Băsescu

de M.Z.    |    06 Mar 2014   •   12:58
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu este pace între guvern şi preşedinte, iar aseară (miercuri seara - n.r.) a fost doar un armistiţiu, în urma căruia noul cabinet Ponta III a putut fi învestit, deoarece este nevoie ca în România să fie asigurată stabilitatea, având în vedere contextul din Ucraina.
 
"Am văzut un val de optimism că e pace între Guvern şi preşedinte. Eu nu-mi fac asemenea iluzii şi n-aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie, când vom avea un preşedinte care va înţelege să fie preşedinte-arbitru şi nu preşedinte-jucător. Aseară, a fost doar un armistiţiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marţi - şi mulţumesc încă o dată tuturor parlamentarilor de la toate grupurile politice care ne-au sprijinit - şi de realitatea regională şi europeană", le-a spus Ponta joi noilor miniştri, reuniţi în a doua şedinţă de Guvern de la învestire.
 
Premierul a explicat că blocajul politic a trebuit să fie rezolvat şi datorită unor factori externi.
 
"Uniunea Europeană şi partenerii noştri transatlantici au nevoie de o Românie stabilă şi democratică şi serioasă tocmai în momente foarte dificile şi foarte apropiate de graniţele noastre", a spus Ponta.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că pace cu preşedintele nu va fi până în decembrie şi se aşteaptă la noi conflicte până la sfârşitul anului.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta armistitiu guvern ponta III

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close