Antena 3 Politică Ponta nu vrea în Constituţie sintagma de "căsătorie între un bărbat şi o femeie"

Ponta nu vrea în Constituţie sintagma de "căsătorie între un bărbat şi o femeie"

de M.Z.    |    06 Iun 2013   •   13:49

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu introducerea în Constituţie a amendamentului care înlocuieşte ideea de căsătorie între "soţi" cu căsătoria între un "bărbat şi o femeie".

Şeful Guvernului spune că nu este nevoie ca un asemenea amendament să se regăsească în Constitiţie, ci în Codul Civil.  


Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat miercuri un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.
 
Articolul 48 alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", devine: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor". 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Constitutie

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close