Ponta: Remanierea e o "păcăleală pentru UNPR" ca să voteze contra moţiunii de cenzură (VIDEO)

04 Iun 2010   •   15:53
Ponta: Remanierea e o "păcăleală pentru UNPR" ca să voteze contra moţiunii de cenzură (VIDEO)
 Victor Ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că afirmaţiile despre o posibilă remaniere guvernamentală cu constituie altceva decât "o păcăleală pentru cei de la UNPR", pentru a vota în favoarea PDL la moţiunea de cenzură.

"Dacă eu vă spun că e un joc politicianist şi o capcană... Vreţi să fiu atât de fraier să cad eu în ea? Este o păcăleală pentru cei de la UNPR, dacă sunteţi cuminţi - că aţi văzut că au anunţat că nu votează moţiunea, dar nici nu votează pentru Guvern - şi e un şantaj, e o păcăleală, dacă votaţi cu noi, cu PDL, vă cumpărăm şi îl dăm afară pe Şeitan şi vă dăm vouă funcţia pentru Sârbu. E tipic cum gândeşte PDL în această perioadă", a declarat Ponta.

Cu propriul partid acuzat de Anastase că ar cumpăra voturi de la PDL, Ponta i.a acuzat pe democrat-liberali că sunt interesaţi doar să-şi cumpere voturi în Parlament, eventual prin fluturarea perpesctivei demisie Muncii, Mihail Şeitan în faţa celor de la UNPR, al căui şef, Marian Sârbu, încă se mai doreşte ministru.

"E o mică păcăleală sau un mic şantaj pentru aliaţii lor independenţi:? Dacă sunteţi cuminţi la moţiunea de cenzură, îl dăm afară pe Şeitan?. Din punctul nostru de vedere, nu are niciun fel de relevnţă. Cu ce-l încălzeşte pe pensionarul român schimbarea lui Şeitan, nu se mai taie pensiile? Singurul obiectiv serios al nostru este de a trece moţiunea de cenzură, doar aşa nu se vor aplica tăierile de pensii şi salarii, inacceptabile pentru populaţie", a arătat Ponta.Ponta a susţinut că dacă va trece moţiunea, toţi miniştrii trebuie schimbaţi. "Dacă trece moţiunea, majoritatea actuală trebuie să vadă dacă poate aduce un alt Guvern, care să nu propună aceste măsuri. PSD va intra la guvernare doar după un vot popular şi cu un prim-ministru social-democrat", a spus Ponta, arătând că şi preşedintele Traian Băsescu "trebuie să-şi încheie cât mai repede acest mandat, obţinut prin fraudă materială şi morală".

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, existând o serie de miniştri precum Şeitan ?care nu au confirmat?.
fără a menţiona la ce miniştri se referă.

Antena3.ro

x close