Antena 3 Politică Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker

Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker

11 Feb 2015   •   19:48
Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în SUA, o întâlnire de lucru cu Secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker, informează un comunicat al Guvernului, transmite AGERPRES.
Cei doi oficiali au convenit ca o misiune economică organizată de Departamentul Comerțului din SUA să viziteze România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice și securității cibernetice.

Totodată, în cadrul întâlnirii au fost analizate progresele în aplicarea Planului de Acțiune bilaterală pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din România, în context oficialul american apreciind măsurile luate în ultima perioadă de Guvern pe baza consultării mediului de afaceri constituit în formatul "Coaliția pentru dezvoltarea României".

"Cei doi demnitari au agreat prioritățile tematice principale pentru viitoarea etapă a Planului de Acțiune privind cooperarea bilaterală în domeniul economic și comercial, între acestea fiind energia, securitatea cibernetică, consolidarea capacității administrative, pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor mediului de afaceri", anunță Guvernul.

De asemenea, premierul român și oficialul american au reconfirmat "preocuparea comună pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american, aceasta fiind o prioritate a Guvernului României".

×
Subiecte în articol: SUA Victor Ponta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close