Antena 3 CNN Politică Ponta: Şansele PSD de a-l suspenda pe Băsescu erau zero, cu Geoană şef al Senatului

Ponta: Şansele PSD de a-l suspenda pe Băsescu erau zero, cu Geoană şef al Senatului

Ponta: Şansele PSD de a-l suspenda pe Băsescu erau zero, cu Geoană şef al Senatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Noi 2011   •   21:44

Şansele PSD-ului de a-l suspenda pe preşedintele Băsescu erau zero, cu Mircea Geoană, preşedinte al Senatului. Declaraţia a fost făcută de şeful PSD, Victor Ponta, miercuri seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

"Cu Mircea Geoană în funcţie (preşedinte al Senatului - n.r.), şansele noastre să-l suspendăm pe preşedintele Traian Băsescu erau zero. (...) În procesul de suspendare a preşedintelui, nu puteam să pornim cu un om în care nu avem încredere", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Şeful PSD a motivat această afirmaţie prin faptul că "Mircea Geoană joacă dublu", făcând referire aici la motivele pentru care social-democraţii au solicitat excluderea lui din partid, dar şi "alte dovezi".

"Eram convins că Mircea Geoană joacă dublu. S-au acumulat nişte lucruri în timp, să nu credeţi că ne-am trezit noi, peste noapte, toţi membri PSD, că vrem să-l dăm afară pe Geoană", a spus Victor Ponta, copreşedinte al USL.

 


Ponta: Îl vreau pe Iliescu lângă mine

De asemenea, preşedintele PSD a amintit şi de episodul de marţi, atunci când Geoană i-a refuzat solicitarea de a-i preda atribuţiile sale de şef al Senatului lui Ioan Chelaru. În felul acesta, spune Ponta, nu se mai supunea la vot excluderea lui Geoană.

"Dacă el (Geoană - n.r.) a refuzat, am supus la vot. Probabil că Geoană se gândea că mai rămâne şef la Senat cu ajutorul puterii şi d-asta n-a vrut să-i predea atribuţiile lui Chelaru", a spus şeful PSD, Victor Ponta.

În ceea ce priveşte activitatea sa politică, Ponta a declarat că şi-l doreşte alături pe preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Îmi doresc ca Iliescu să fie lângă mine, lângă PSD. Niciodată partidul n-a scăzut sub 30%, pentru că e singurul partid de stânga", a conchis Ponta.
 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close