Antena 3 CNN Politică Ponta se ţine de cuvânt: Rezoluţie în PSD pentru menţinerea lui Geoană în fruntea Senatului

Ponta se ţine de cuvânt: Rezoluţie în PSD pentru menţinerea lui Geoană în fruntea Senatului

Ponta se ţine de cuvânt: Rezoluţie în PSD pentru menţinerea lui Geoană în fruntea Senatului
Sursa foto: Mircea Geoanã
01 Mar 2010   •   13:47

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a votat, luni, o rezoluţie prin care partidul îşi reafirmă angajamentul pentru susţinerea lui Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al Senatului, susţin surse social-democrate. Preşedintele partidului Victor Ponta a anunţat încă de duminică că va cere un astfel de vot pentru a înlătura toate suspiciunile cu privire la eventuala schimbare a predecesorului său din fruntea acestui for legislativ.

Geoană a anunţat, după pierderea funcţiei de preşedinte al PSD, că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul de preşedinte al Senatului, urmând să accepte orice decizie va filuată de noua conducere de partid.

Victor Ponta a precizat însă ca va cere din partea Comitetului Executiv al PSD un nou vot de încredere pentru Geoană menit să reconfirme sprijinul partidului pentru păstrarea acestuia în funţia de preşedinte al Senatului.

Noul lider social-democrat nu a ezitat însă să critice anumite carenţe în prestaţia lui Geoană ca şef al Senatului, amintind de modul în care s-a permis adoptarea tacită a unui proiect legislativ udemerist prin care se propune reorganizarea economico-administrativă a României pe regiuni de dezvoltare.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Mircea Geoană
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close