Antena 3 CNN Politică Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare

Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare

Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    10 Sep 2012   •   18:50

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va autodenunţa la sediul DNA pentru că a votat şi a îndemnat oamenii să voteze la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Anunţul a fost făcut de premier la începutul şedinţei de luni dimineaţă a Partidului Social Democrat.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni după-amiază, că a semnat autodenunţul şi că îl va trimite la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare, el precizând că nu se va prezenta la sediul instituţiei pentru a-l lăsa acolo personal.

"L-am semnat deja. Se trimite frumos prin Poştă, cu număr de înregistrare", a spus Ponta.

El a precizat că toţi membrii BPN au procedat similar şi că la fel vor proceda şi membrii CExN.

"Dacă asta e o infracţiune (îndemnarea oamenilor să meargă la vot- n.r.) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiţi. Dar bănuiesc că suntem foarte mulţi cei care am făcut lucrul ăsta", a mai spus Ponta.

"Am îndemnat oamenii să vină la referendum. Mai mult de atât, recunosc fapta gravă pe care am comis-o în sensul în care am votat la referendum DA, pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Cred că este corect să fim cu toţii cercetaţi pentru aceste fapte <> care în mod normal - sigur, într-o ţară democratică - ar fi numite acţiune de campanie electorală. La noi, nerespectând acest drept constituţional de a face campanie, se consideră foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obţine foloase necuvenite nepatrimoniale constând în voturi bănuiesc că este o infracţiune comisă de toţi politicienii din lume", a declarat Victor Ponta, luni, dimineaţă, la sediul PSD.


Premierul a anunţat încă de săptămâna trecută că se va denunţa la DNA împreună cu Crin Antonescu pentru că a îndemnat oamenii să participe la referendum, în semn de solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care este urmărit penal în dosarul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Crin Antonescu a declarat luni că a renunţat la autodenunţul pe care intenţiona să-l facă în privinţa referendumului, fiind descurajat de procurorul general Laura Codruţa Kovesi, motiv pentru care a afirmat că îl roagă pe liderul PDL, Vasile Blaga, să facă o plângere penală în acest sens.

Întrebată săptămâna trecută dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat Liviu Dragnea, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală faţă de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.
   
"În acest moment nu s-a început urmărirea penală faţă de domnii Ponta şi Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunţ, îl vom înregistra şi îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să ştie că un autodenunţ trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă doreşte să facă un astfel de autodenunţ sau nu", a declarat procurorul general al României.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close