Antena 3 CNN Politică Portofoliul MAI, tranşat prin vot: Comitetul Executiv, soluţie de rezervă pentru partizanii lui Dragnea

Portofoliul MAI, tranşat prin vot: Comitetul Executiv, soluţie de rezervă pentru partizanii lui Dragnea

Portofoliul MAI, tranşat prin vot: Comitetul Executiv, soluţie de rezervă pentru partizanii lui Dragnea
Sursa foto: Liviu Dragnea
15 Ian 2009   •   20:46

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat joi că va supune votului Comitetului Executiv de luni o singură propunere pentru postul de ministru de Interne. Surse social-democrate susţin însă că ar putea apărea o a doua propunere în cazul în care nominalizarea liderului de partid nu va fi vicepreşedintele Liviu Dragnea.
"Din punctul meu de vedere mi-am format o opinie, dar prefer să fac această propunere într-un for statutar. (...) Sunt convins că va fi o singură propunere şi că va exista unanimitate", a declarat Geoană, la capătul a mai bine de patru ore de discuţii cu liderul CJ Teleorman, Liviu Dragnea şi cu ceilalţi lideri ai partidului.
Liderii filialelor,convocaţi la Bucureşti
Geoană a mai spus că în acest week-end se va consulta cu preşedinţii de organizaţii pe subiectul situaţiei de la MAI.
Preşedintele PSD a evitat să confirme dacă resepetiva propunere va fi Liviu Dragnea. "E un politician matur, el iubeşte foarte mult judeţul pe care îl conduce şi va trebui să-şi facă o analiză proprie cu privire la modul în care îşi vede cariera politică. Liviu Dragnea e un politician care merită întreg sprijinul nostru", a conchis diplomat Geoană.
Surse social-democrate ne-au declarat că discuţiile de astăzi nu au înclinat clar balanţa în favoarea lui Dragnea, acesta neprimind garanţiile dorite din partea partidului. ?Este posibil să avem o a doua nominalizare pentru votul Comitetului Executiv, dacă Dragnea nu va fi propunerea lui Geoană pentru MAI? susţin sursele citate. De altfel, sâmbătă este preconizată o adunare informală la Bucureşti a tuturor liderilor de filiale pentru o demonstraţie de forţă în favoarea lui Dragnea.
Liderul PSD Marian Vanghelie a afirmat, după şedinţa PSD, că atât Liviu Dragnea, cât şi Dan Nica se bucură de întreaga susţinere a partidului. "Lucrurile nu se împart între alb şi negru. Şi Liviu Dagnea are susţinerea întregului partid. Şi Dan Nica are susţinerea întregului partid", a explicat Vanghelie.
În paralel, Geoană ar avea de gând să-l propună pe Dragnea ca interimar pentru postul de secretar general al partidului lăsat vacant de către Titus Corlăţean, au mai precizat aceleaşi surse. În cazul în care Dragnea ar obţine portofoliul Internelor, el s-ar mulţumi cu interimatul la secretariatul general al partidului, susţin sursele citate, în condiţiile în care Geoană are tot interesul de a amâna organizarea viitorului Congres spre sfârşitul anului în curs.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close